Energia-fórum társasházaknak, közös képviselőknek
2011. február 10. csütörtök, 00:00 Gazdasági hírek

Tisztelt Közös Képviselő! Tisztelt Társasház!

A statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt 12 év volt az 1850. óta mért legmelegebb időszak, valamint az előrejelzések is azt vetítik előre, hogy további felmelegedés várható Közép-Kelet-Európában. Ez főleg a sűrűbben lakott városi területeken fogja érzékeltetni negatív hatásait, ahogyan már napjainkban is egyre gyakrabban tapasztalhatóak az időjárási rendellenességek.

A kihívások integrált szemléletet és válaszokat igényelnek, ezért Veszprém MJV Önkormányzata arról döntött, hogy elkészíti a város 2025-ig tartó energiastratégiáját.
 
A stratégia fő célkitűzésének illeszkednie kell az uniós célokhoz. Veszprém Megyei Jogú Város vezetése és az előkészítő munkacsoport a stratégiát a város lakóinak a véleménye és igényei figyelembevételével szeretné megvalósítani, ezért február hónapban több, személyes egyeztetést kívánunk tartani.
 
A stratégia elkészítésének első alaplépése – a helyzetfelismerés – megtörtént, erre építve a következő lépés a szakmai és lakossági egyeztetések megtartása egy fórum-sorozat keretében. A fórumok célja a helyzetelemzés és a fő tendenciák ismertetése, valamint a lakossági és civil igények, vélemények akkumulálása. A rendezvényeken lehetőséget biztosítunk, hogy a jelenlévők a célok kialakításához személyes véleményük és észrevételeik megtétele mellett egy kérdőív kitöltésével is hozzájáruljanak.
 
Kérjük, hogy részvételével és véleményével, valamint a rendezvény-sorozat tényének minél szélesebb körben történő tájékoztatásával segítse önkormányzatunkat, hogy a készülő stratégia célrendszerében minden igényt figyelembe tudjunk venni!
 
Megjelenésére, véleményére és közreműködésére számítva:
 
Porga Gyula
polgármester
 

Letölthető segédanyagok, dokumentumok

icon Energastratégia fórum 2011 /sajtóanyag/ (60.5 kB)

icon CO2 kibocsátás Veszprém - Energiastratégia fórum (28.5 kB)