Vállalkozói fórum
2011. április 13. szerda, 23:00 Gazdasági hírek

Számos új hitellehetőséggel bővült a Széchenyi Kártya Program, amellyel a vállalkozók likviditási problémákat kezelő hitelhez juthatnak.

A Széchenyi Kártya Programhoz kapcsolódó, államilag támogatott finanszírozási lehetőségekkel kapcsolatban tartottak fórumot kis- és középvállalkozások számára a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében szerdán. Az érdeklődőket Szép Zoltán, a KA-VOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója tájékoztatta a legfontosabb tudnivalókról.

A feltételrendszer ismertetését követően lépésről lépésre mutatta be a vállalkozói hitelhez jutás lépéseit, legyen az Széchenyi Kártya folyószámlahitel, forgóeszközhitel, beruházási hitel, önerőkiegészítő, vagy éppen Széchenyi támogatást megelőlegező hitel. Szép Zoltán elmondta, a konstrukciók kombinálhatók, lehetőséget kínálnak a vállalkozások optimális finanszírozási portfóliójának megteremtésére.

Az immár kilenc éves, jelenleg maximum 25 millió forintos 1+1 éves Széchenyi Kártya folyószámlahitel mellett 2010-ben megjelent a legfeljebb ugyanekkora összegű, de akár hároméves futamidejű forgóeszközhitel, valamint az 50 milliós plafonnal, legfeljebb tíz éves futamidővel a beruházási hitel. A Széchenyi Kártya Program termékpalettája 2011-ben lesz teljes az ugyancsak legfeljebb 50 millió forint összegű és 10 éves futamidejű Széchenyi önerőhitellel – derült ki a fórumon.

A Széchenyi Kártya a mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció, melynek célja, hogy a pályájuk kezdetén lévő, de legalább már egy éve működő vagy akár már régóta tevékenykedő kisvállalkozások, egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez jussanak.

Forrás: Vehir.hu