Tajvani cégvezetők a megyében
2011. május 19. csütörtök, 22:59 Gazdasági hírek

Egy nap alatt összesen hat városban tesz látogatást a Tajvani Közös Üzleti Tanács megyénkbe érkezett delegációja.

A Tajvani-Magyar Baráti Társaság szervezésében érkezett üzleti delegáció Veszprém megyébe csütörtökön. A Tajvani Közös Üzleti Tanácsban mintegy 20 cég képviseltette magát, megismerkedtek a megye lehetséges befektetési területeivel, ipari parkjaival.

Magyarország potenciális partnere lehet Tajvannak, hiszen Európa közepén, logisztikailag ideális helyen fekszik – hangsúlyozta Lasztovicza Jenő a megyeházán tartott fogadáson. A megyei közgyűlés elnöke rámutatott, a vendégek elmondása szerint a szigorú gazdasági szabályok, a vízumkényszer és a kettős adóztatás nehezíti a gyors gazdasági kapcsolatok kiépülését a két ország között.


Némedi Lajos

Tiszteljük múltunkat, aktívan éljük a jelent, s bízunk a jövőben – összegezte Veszprém szemléletét Némedi Lajos alpolgármester a küldöttség előtt. – A gazdasági válság ellenére építünk a jövőre, részben a Pannon Egyetemre támaszkodva, valamint ipari fejlesztéseket indítva, amihez a szükséges ipari telepek kialakítása már megkezdődött. Bízunk benne, hogy ezeken a területeken tajvani vállalkozásokat is fogadhatunk – mondta.


Fred P.C. Huang

Fred P.C. Huang, a Tajvani Gépipari Szövetség tiszteletbeli elnöke magyarul köszöntötte a jelenlévőket, majd megígérte, a vacsora után elfogyasztott finom magyar borokat követően folyékonyabban beszéli majd a nyelvet. Komolyra fordítva a szót elmondta, a delegáció tagjai a megyében járva látják, érdemes ide befektetni.


David Yeung-Ching Chou

David Yeung-Ching Chou, a tajpeji képviseleti iroda gazdasági részlegének vezetője arról beszélt, bízik a kétoldalú kapcsolatok erődösében. Tajvan a világ egyik legerősebb gazdaságával rendelkezik, az ország GDP-je a magyarénak háromszorosa, ami többek között a szoros kínai kapcsolatoknak köszönhető, aminek eredményeként tavaly szabad kereskedelmi megállapodásról döntöttek. Hasonló keretmegállapodást szeretnének létrehozni az Európai Unió egészével, ehhez kérik Magyarország segítségét is.

A delegáció szoros programmal érkezett a megyébe, a csütörtöki nap folyamán összesen hat városba látogatnak el, Balatonfüred, Ajka, Pápa, Devecser és Tapolca befektetési lehetőségeivel is megismerkednek.

Forrás: Vehir.hu