Együtt erősebbek
2011. május 25. szerda, 06:17 Gazdasági hírek

Térségi turisztikai társaság alakult a turizmus hatékonyabb kiaknázása érdekében. A tagok látják, csak összefogva tudják magukat hatékonyan „eladni”.

Veszprém városa elsőként az országban sikeres helyi turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezetet alapított és regisztrált, majd sikeresen pályázott  Európai Uniós támogatásra. A helyi projekt befejezéséhez közeledve a város térségi TDM szervezet felállítását tűzte ki célul.

– Veszprém megye jelentős részét lefedő együttműködést sikerült összehoznunk. A partnerek egyetértettek abban, hogy az idegenforgalomban lévő értékeinket csak együtt, összefogva tudjuk markánsan értékesíteni. Olyan terméket rakhatunk össze, amely egész évben attrakciót nyújthat a turisták számára – emelte ki Porga Gyula, Veszprém polgármestere kedd délutáni sajtótájékoztatóján, ahol bemutatkoztak a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. tagjai.


Lencsés Tamara, Porga Gyula

A TDM térségi szervezetként regisztrált kft. 100 millió forintos pályázatot nyújtott be a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez közös marketingfeladatok támogatására. A desztináció által lefedett földrajzi terület Várpalotától Sümegig húzódik, magában foglalva a Balaton keleti részét és a Bakony déli területeit.

A kft. ügyvezető igazgatója Lencsés Tamara lett, akitől megtudtuk, a marketingfeladatokon túl nagy hangsúlyt fektetnek a térségi arculat kialakítására, a desztináció belföldi turisztikai piacon való pozicionálására, termékfejlesztésre és a térségi turisztikai kártya bevezetésére. Úgy véli, a térség egyik stratégia pillére az aktív, szabadidő-turizmus, melyhez kapcsolódóan a lovas, kerékpáros és bakancsos turisták tájékozódását segítő információs rendszert dolgoznak ki. Ezen belül a különböző célcsoportoknak útvonalakkal ellátott térképet készítenek, valamint tájékozódásukat segítő táblákat helyeznek ki.

– A pályázat egyik fontos eredménye lesz a desztináció internetes megjelenésének biztosítása, ahol szeretnénk a későbbiek folyamán online foglalási rendszert megvalósítani, valamint egy olyan webáruházat, ahol helyi termékek, illetve a desztinációhoz kötődő ajándéktárgyak értékesítését online biztosíthatjuk – mondta Lencsés Tamara. Hozzátette, a szervezet feladata továbbá a helyi TDM-ek által összegyűjtött információk elemzése, kutatások készítése, valamint monitoring rendszer kidolgozása, és ezen feladatok ellátása.

Forrás: Vehir.hu