A vállalkozóbarát városért
2011. július 09. szombat, 23:00 Gazdasági hírek

Porga Gyula aktív részvételével rendezték meg a VOSZ megyei szervezetének munkareggelijét csütörtök délelőtt.

Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezetének frissen megválasztott elnöke köszöntötte a megjelent vállalkozókat, illetve Veszprém polgármesterét, Porga Gyulát és dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselőt a munkareggelin, amelynek témája a vállalkozóbarát környezet megteremtése volt.


Gazsi Attila

– A vállalkozóbarát környezet megteremtése nem csak a politikusok, hanem a vállalkozók, vagyis a mi felelősségünk is. Hogy sikeres legyen e tevékenységünk, összefogásra van szükség. Terveink között szerepel szigorúan ellenőrzött, megbízható partnerprogramok elindítása, szeretnénk továbbvinni a Príma Primissima díjkiosztót. Emellett nagyon érdekel minket a balatoni korona bevezetése is – összegezte programját Gazsi Attila.

 

Porga Gyula

A vállalkozóbarát város megteremtése az önkormányzat céljai között is szerepel – hangsúlyozta Porga Gyula – s ez összefogás nélkül nem valósulhat meg. Példamutató fejlesztést, vállalkozást indított útjára a turisztika területén Veszprém városa. A létrejött kft. anyagi terheiben 70% részt vállal az önkormányzat, de a munkában mindenki egyenlően veszi ki a részét. A polgármester szerint mint mindenben, itt is a közös pontot kell megtalálni, és ez lehet az az alap, amelyre később sikerrel építhetünk.

– Az önkormányzati rendszer reform előtt áll, meg kell állítani az adósságspirált, amelybe önhibáján kívül került. Igaz, a rossz helyzet ellenére Veszprém még a jobb pozícióban lévő megyei jogú városok között szerepel Zalaegerszeggel, Békéscsabával együtt, hiszen a tartozásuk 10 milliárd forint alatt van. Ettől függetlenül Veszprém már lépéseket tett az eladósodás megállítására, átalakítja intézményrendszerének irányítását, racionálisabban gazdálkodik. A felemelkedéshez azonban kormányzati szándékra, segítségre van szüksége. Nagyon fontos, hogy Veszprém növelje bevételeit, ehhez azonban szüksége van a vállalkozóira – fejezte be hozzászólását a város első embere.

Forrás: Vehir.hu