Pályázati fórum vállalkozóknak
2012. február 03. péntek, 16:19 Gazdasági hírek

Az önkormányzat és a helyi vállalkozások partnerségének jegyében tartottak pályázati fórumot csütörtökön a városházán.


Brányi Mária

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a helyi vállalkozásokkal, illetve tájékoztassuk őket projectjeinkről, terveinkről. A mai fórumon a vállalkozásokat érintő pályázati lehetőségeket szeretnénk önöknek bemutatni – hangsúlyozta köszöntőjében Brányi Mária alpolgármester.


Kormány Tamás

Kormány Tamás, a Controll Holding Zrt. vezérigazgatója a vállalati tanácsadást támogató pályázatról fejtette ki véleményét. Szerinte ez a lehetőség sokkal szélesebb körű, mint az eddigiek, hiszen a mezőgazdaság kivételével a gazdaság minden területe pályázhat, akár még egy ügyvédi iroda is. Ez a támogatás abban segíthet, hogy egy vállalat problémáit a minőségbiztosítástól a stratégiai tervezésen keresztül a munkabiztonságig segítse, megoldja. Ez a négy hónapos pályázat az adott cég hatékonyabb működését biztosítja.


Balogh Balázs

Az Új Széchenyi Terv kapcsán egy pályázat megírása előtti és utáni feladatokra hívta fel a jelenlévők figyelmét Balogh Balázs. Az Aditus Zrt. regionális igazgatója szerint rendkívül fontos, hogy amikor egy pályázatot megírunk, tudjuk, mit szeretnénk elérni, megvalósítani, és ehhez milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre. Tisztában kell lennünk saját lehetőségeinkkel, eszközeinkkel, erőforrásainkkal, mert ha nem, akkor sok esetben egy megnyert pályázatot is elbukhatunk.


Dr. Zsuffa Ákos

Dr. Zsuffa Ákos főiskolai docens, az Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesületének elnöke a humán erőforrások fejlesztését támogató pályázatokról beszélt. Rövid előadásában kitért arra, hogy a szolgáltató, oktató cég szerepe mennyire fontos. Ezért a kiválasztás során nagy hangsúlyt fektessünk a referenciákra. Figyelni kell a képzésben résztvevő munkaerő kivonására, hogy ez ne zavarja a pályázó cég működését.

Az előadók mindegyike egyetértett abban, hogy a kormányzat nagyon figyel a kis- és középvállalkozásokra. Pórbálja őket helyzetbe hozni, erősíteni.

Forrás: Vehír.hu