Az informatika támogató szerepe
2012. május 21. hétfő, 10:36 Gazdasági hírek

A hazai mikro, kis- és középvállalkozások az informatikai és telekommunikációs technológiákat nem használják olyan színvonalon, mint Nyugat-Európában, ami komoly versenyhátrányt okoz.

Az SBIS klaszter tagjai azonos szolgáltatási minőségben gondolkodó informatikai, informatikához köthető partnerek egyesülése. Aktuális rendezvénysorozatuk célja a KKV-k számára olyan gazdaságos és energiahatékony megoldások bemutatása, melyek eddig csak a nagyvállalatok számára voltak elérhetőek és megfizethetőek.

A résztvevők érdekes és hasznos előadásokat hallgatnak meg a költséghatékony informatikáról, biztonsági kérdésekről, pályázati tippeket és pénzügyi, döntéshozatali ismereteket szerezhetnek. Megismerhetik egy olyan átfogó rendszer alapelemeit, mely biztosítani képes a vállalkozások mindennapos működéséhez elengedhetetlen infrastruktúra gazdaságos és üzembiztos működését, jelentős versenyelőnyt nyújtva ezzel.

Program 2012. május 24-én:

  • 9:30 – 9:35  Bemutatkozás, felvezető
  • 9:35 – 10:00  Biztonsági kockázatok már kicsiben is – néha elég az odafigyelés (dr. Remzső Tibor). Biztonság, átláthatóság, hosszú távú gondolkodás – Mire kell odafigyelnünk és mire érdemes költeni? Mivel jár, ha nem vesszük komolyan a biztonsági veszélyeket?
  • 10:00 – 10:20  Kávészünet
  • 10:20 – 10:40  Informatikai költségek azonosítása és csökkentése  (Pató Sándor). Mi is az az energiahatékony- vagy zöld informatika? Technológiai kitekintés, a vékonykliens megismerése. KKV pénzügyi ismeretek az informatika világából: TCO, rejtett költségek, megtérülés-számítás, IT controlling.  Felhasználási lehetőségek.
  • 10:40 – 11:00  Ügyfélcentrikus informatika (Nagymajtényi Gábor). IT rendszerek integrációja, adatok egyszeri rögzítése, CRM, versenyképes informatikai megoldások.
  • 11:00 – 11:30  5 perces esettanulmányok és kötetlen beszélgetés

Helyszín: Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém, Budapest út 3.

Jelentkezés és regisztráció:

Telefonon: +36/88-429-008, vagy az alábbi email címen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Forrás: SBIS Klaszter