Design Management elismerést kapott Veszprém
2014. október 07. kedd, 15:56 Gazdasági hírek

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a Design Management Díj 2014 pályázatán elismerő oklevelet nyert.

A díjat a Magyar Formatervezési Tanács alapította 2009-ben. Ez a díj az arculat (az identitást tükröző szín- és formavilág) tudatos és innovatív használatát hivatott elismerni. Az oklevelet az Iparművészeti Múzeumban adták át 2014. október 6-án. 

 
Az elismerő oklevél /Nagyobb méret a képre kattintva/

Veszprém esete példaértékű az állami/önkormányzati szférában, ugyanis egyedüli településként kapta meg e rangos – elsősorban gazdasági szereplőknek kiírt 

– pályázat elismerő oklevelét.
 
A díjazottak katalógusa /Nagyobb méret a képre kattintva/

A díjazottakat értékelő kétnyelvű katalógus ismerteti a város marketingtörekvéseit, illetve hangsúlyozza a közösségi identitás és az idegenforgalom fejlesztésének eszközeként alkalmazott egységes vizuális kommunikáció fontos szerepét. 

 

Design Management Díj 2014 – Elismerő Oklevél 
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 

Az önkormányzat szerteágazó marketingtevékenységet folytat, amelynek szerves része a hatékony városmarketing is. A városvezetés érdeme, hogy felismerte az egységes vizuális kommunikáció stratégiai jelentőségét, és ezért is tekinti kulcsfontosságúnak a város további fejlődése szempontjából a nemrégiben kialakított arculatot.

A hatékony designmenedzsment Veszprém esetében a közösségi identitás és az idegenforgalom fejlesztésének eszköze is, amely szerepet kap a belvárosi rehabilitáció, a turizmust érintő tervezett szolgáltatások és rendezvények tárgyi elemeiben egyaránt. Az egységes arculat és a designelemek használata azonban korántsem csupán imázsépítés: a helyi intézmények, szervezetek és vállalkozások támogatását, sikerességük növelését is célozza.

Az új városi arculat megvalósítására munkacsoportot hoztak létre. Az arculat grafikai létrehozásában részt vevő alkotók (Jokesz Antal, Vargha Balázs és Gerhes Gábor, mindhárman állami művészeti díjjal elismert szakemberek) az uralkodói jelképet logóvá emelték, tovább erősítve a Veszprém - a királynék városa szlogent. 


 

Veszprém.hu