2,2 milliárdos fejlesztő központ épül Veszprémben
2021. január 22. péntek, 05:36 Gazdasági hírek

Mérnöki fejlesztő központot hoz létre Veszprémben a Thyssenkrupp magyarországi központja 2,2 milliárd forintból, a beruházáshoz a magyar kormány 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad.

A Magyarországon már 20 éve jelen lévő német autóipari vállalat újabb beruházását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be csütörtökön Budapesten.

A miniszter kiemelte: a beruházás hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország fenntartsa az európai autóiparban játszott vezető szerepét, továbbra is "Európa autóipari fellegvára" maradjon.


A járvány hatására a vállalatok minél hatékonyabb helyszíneket keresnek fejlesztéseikhez, amely igényre Magyarország minden idők legrobusztusabb beruházás ösztönző programjával válaszolt - mutatott rá, utalva arra, hogy tavaly rekordszámú, 1434 beruházás valósult meg az országban.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője az eseményen elmondta: nagyon örül, hogy Győr és Jászfényszaru után Veszprémre esett a cég választása, ahol több mint 2 milliárd forintos beruházást valósít meg. Újabb munkahelyeket teremtenek, hiszen 2 éven belül 80 jól képzett fejlesztő mérnököt terveznek felvenni.

Hozzátette, az egészségügyi és gazdasági világválság ellenére a mikro-, kis- és nagyvállalatok nemcsak megtartották a munkahelyeket Veszprémben, hanem fejlesztenek is.

A térségben több milliárdos beruházások sorra valósulnak meg; még csak január van, de idén a thyssenkruppé már a második ilyen jellegű bejelentés.

 
Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint