Megalakult a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft.
2021. március 28. vasárnap, 08:43 Gazdasági hírek

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozathoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések megvalósítására a „Csarnok" Veszprémi Csarnoküzemeltető, Rendezvényszervező és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság átalakításával megalakult a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. 2021. áprilisától a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Infrastrukturális igazgatóságának munkatársai itt folytatják tovább munkájukat.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. június 26-i ülésén döntött a „Csarnok" Veszprémi Csarnoküzemeltető, Rendezvényszervező és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság átalakításáról.

Az átalakítás célja a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozathoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések megvalósításának támogatása volt, így megalakult a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. 2021. áprilisától a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Infrastrukturális igazgatóságának munkatársai a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft-ben folytatják tovább munkájukat.

A gazdasági társaságok szorosan együttműködve dolgoznak Veszprém és a régió fejlesztésén.

A „Csarnok" Veszprémi Csarnoküzemeltető, Rendezvényszervező és Kommunikációs Kft. eredetileg az Arénát üzemeltető és rendezvényszervezői feladatait ellátó cég volt.

A Veszprém Aréna fejlesztése miatt az ingó és ingatlan vagyonát átadta a Magyar Államnak.

A Csarnok Kft., mint önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság tevékenységi körét tekintve ezáltal célt vesztett. Tekintve, hogy Veszprémben az Európa Kulturális Főváros cím kapcsán milyen fontosságú infrastrukturális beruházásokról van szó, adott volt a lehetőség, hogy ezekre a kiemelt figyelmet igénylő projektekre ezt a céget használja fel az önkormányzat.

A Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. ügyvezetésével Lamos Pétert bízták meg, a cég műszaki igazgatója Schmidt István, irodavezetője pedig Nika Fruzsina.

A munkatársak között van építészmérnök, településmérnök, műszaki ellenőr, valamint több olyan tapasztalt projektmenedzser, akik pénzügyi és gazdasági oldalról erősítik a csapatot.

A Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. mindennapi feladatai közé tartozik a magas és mélyépítésű beruházások lebonyolítása, tervezési és terveztetési feladatok, tervellenőrzés, projektmenedzsment, valamint komplex városfejlesztési projektek kidolgozása, helyi érdekeltségű vállalkozók támogatása a fejlesztési eljárások során.

Forrás: VEB 2023