Helyi vállalkozásokat is díjaztak a Bakony Expo-n
2021. május 24. hétfő, 21:54 Gazdasági hírek

A Bakony Expo tavaszi vásár zárónapján díjazták a kiállítókat. Összesen öt kategóriában adták át az elismeréseket, valamint a vásári nagydíj is gazdára talált. A polgármester azt ígérte, ha a járványhelyzet engedi, novemberben már az Arénában rendezik meg az expót.

Tavaszi vásár formájában rendezték meg a tavalyról elhalasztott Bakony Expo-t a hétvégén, valamint pünkösdhétfőn a Veszprém Aréna előtti téren.

Az idei vásár fő tematikáját a gomba adta, az viszont nem volt betervezve, hogy az időjárás is igazodik ehhez, azaz a gombák szempontjából előnyös, ám a rendezvény esetében kellemetlen eső többször is megzavarta a látogatókat.

Mindezek ellenére idén is sokan kilátogattak a vásárra, amelynek záróakkordjaként immáron hagyományos jelleggel átadták a szakmai zsűri által odaítélt díjakat a kiállítóknak.


Összesen öt kategóriában díjazták a termelőket és kézműveseket, ezek alapján

  • az élelmiszer kategóriában a Rosales Veszprém lekvárjait;

  • ital kategóriában a bándi Bandauer kézműves sörműhelyt;

  • kézművesség kategóriában a Ro-Zita Kerámia termékeit;

  • innovatív termék kategóriában a Nanana Dekor kínálatát;

díjazták.

Különdíjas lett a Bakonyvidéki Gombász Egyesület.

Ezeken kívül átadták a vásári nagydíjat is, amit a Tési Tökmagolaj érdemelt ki.


Porga Gyula

A díjátadón rövid köszöntőjében Porga Gyula polgármester megköszönte a kitartó rendezvényszervezőknek, hogy a járvány ellenére nem adták fel álmaikat, és amint lehetett megszervezték a mostani vásárt. Rajtuk kívül a helyi termelőknek, valamint látogatóknak is háláját fejezte ki Porga Gyula, aki előrevetítette, hogy reményeik szerint idén novemberben már a régi formájában, az Aréna belterületén rendezhetik meg a Bakony Expo-t.


Győrffy Balázs

A díjátadón jelen volt Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is, aki már a jövőbe tekintve azt jósolta, hogy az idei nyár és ősz is zsúfolt lesz programok szempontjából, hiszen – ahogy a polgármester is említette – számos, a vírus miatt meghiúsult esemény vár pótlásra.

A díjakat Porga Gyula, polgármester, Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, Győrffy Balázs, kamarai elnök, Sövényházi Balázs, a Bakony Expo ötletgazdája és a Veszprém Megyei Agrárgazdasági Kamara elnöke, valamint Boros Gábor, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály vezetője adták át.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint