Navracsics Tibor miniszter a kormányhivatalban
2011. február 17. csütörtök, 23:53 Közéleti hírek

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott meghívására a Veszprém Megyei Kormányhivatalban tett látogatott dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. Navracsics Tibor a Megyeházán részt vett a szakigazgatási szervek vezetői és munkatársai számára tartott állománygyűlésen, majd meglátogatta a veszprémi kormányablakot.

A sajtótájkékoztatón a  miniszter elmondta: az új típusú ügyfélszolgálati rendszer, a kormányhivatalok létrejötte a hatékony államigazgatást szolgálja. Szólt  a kormánytisztviselői életpálya hangsúlyosságáról, a kormánytisztviselők életpálya karrierjéről, hogy biztos előmenetellel rendelkezzen a kormánytisztviselői kar.
 
Navracsics Tibor miniszter és Kovács Zoltán kormánymegbízott a veszprémi kormányablak előtt. Perspekítva az ügyfelek szemszögéből 
 
Navracsics Tibor arra kérdésre, hány járást terveznek a közigazgatásban, azt válaszolta, most  folyik az előkészítő munka. Kisebb járásokat  kell létrehozni, ami mindenki számára  elérhetővé teszi az ügyintézést, várhatóan 150-250 járás lesz.
Kovács Zoltán - kormánymegbízott - tájékoztatása szerint a kormányablakokban több  mint mint ezer ügyfél fordult meg, az ügyfelek több ügyet is intéznek, most leginkább a gyesről, családi pótlékról, útiköltség térítésről, a nők  negyven éves munkaviszony utáni nyugdíjba menetelének lehetőségéről érdeklődnek, március 15-e után a külföldiek magyar állampolgárságának megszerzésére is lesz lehetőség.    

A hivatal ügyfélbarát, sokan öt óra után intézik ügyeiket. A kormányhivatal egyik legnagyobb ügyfele Veszprém megyei jogú város. Porga Gyula polgármester bízik benne, hogy a hivatal és az önkormányzat közötti együttműködés eredményes lesz, erre garancia mindkettőjük - az ő és - Kovács Zoltán személye.
 
Forrás: Napló