A jövő városáért
2011. február 23. szerda, 08:27 Közéleti hírek

Aki igennel szavaz a költségvetésre, az igennel szavaz a jövő Veszprémére és a jövő nemzedékére – mondta Mihalovics Péter.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt veszprémi képviselőcsoportjának nevében Mihalovics Péter frakcióvezető, önkormányzati és országgyűlési képviselő február 22-én délelőtt sajtótájékoztatót tartott a helyi Fidesz irodában a 2011. évi költségvetéssel kapcsolatban.

 

Mihalovics Péter

Porga Gyula polgármester a múlt héten a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának támogatásával benyújtotta a város költségvetését. Azóta a szakbizottságok és a közvélemény is megismerhette a sarokszámokat. – A 2011. évi költségvetés a jövő Veszprémének alapja – fogalmazott Mihalovics Péter. – Ez a költségvetés az alapozás évét indítja el.

Ezután a frakcióvezető beszámolt a költségvetés üzenetéről, melyről Az alapozás költségvetése című cikkünkben már olvashattak. Mihalovics Péter a keddi sajtótájékoztatón is hangsúlyozta, hogy ezzel a költségvetéssel a jövő nemzedékének boldogulását is megalapozzák, hiszen a fejlesztések középpontjában a fiatalok szempontjából kiemelkedő szerephez jutó környezet építése és szépítése áll.

– Megalapozzuk a munkahelyteremtő beruházásokat is. Nemcsak a város, de az egész nemzet szempontjából is ez a legfontosabb üzenet a következő esztendőkben. Amikor a miniszterelnök úr Veszprémben járt, határozottan fogalmazta meg egy interjúban, hogy Magyarországnak kettő fontos dologra van igazából szüksége: egymillió munkahelyre és egymillió gyermekre. Veszprémben próbálunk tenni azért, hogy a helyben jövőt építő generációk megtalálják számításaikat a város határain belül – számolt be róla a frakcióvezető.

Ezen kívül számos olyan pont található a költségvetésben, amely az energiatakarékosság és a környezettudatosság intézményes gyakorlatát vezeti be. – Aki igennel szavaz a szerdai közgyűlésen a költségvetésre, az igennel szavaz a jövő Veszprémére, igennel szavaz a jövő nemzedékére, és igennel szavaz az új munkahelyek teremtésére – mondta Mihalovics Péter.

Forrás: Vehir.hu