A családköztársaság elnöke az anya
2011. február 24. csütörtök, 00:00 Közéleti hírek

Az anya egy pillanatra sem engedheti el családja kezét – mondta Schmittné Makray Katalin a családsegítőknél tett látogatása során.

Magyarország államfője csütörtökön feleségével együtt látogatott városunkba. Az elnöki pár programja a délután folyamán különvált, Katalin asszony a Veszprémi Családsegítő- és Gyermekjóléti Központba volt hivatalos, ahová Héthelyi Réka, Porga Gyula polgármester felesége is elkísérte.


Horváthné Kecskés Diána, Héthelyi Réka és Schmittné Makray Katalin

Az intézmény dolgozói és a programokon résztvevő gyerekek egyaránt nagy izgalommal várták. Elsőként Horváthné Kecskés Diána, az intézmény vezetője köszöntötte, és mutatta be a családsegítő szolgálat működését. Katalin asszony nagy érdeklődést mutatott a veszprémi családok problémái iránt, sok egyéb mellett a gyermekvédelmi kérdésekről, s városunk intézményeinek családbarát jellegéről kapott tájékoztatást a családsegítő szolgálat vezetőjétől.

A játszóházban éppen a farsangi ünnepkör népszokásaival ismerkedtek a gyerekek, melybe Katalin asszony is bekapcsolódott. Az intézmény egyik munkatársa, György Anita és kislánya, Tarsoly Csenge verssel köszöntötték, majd Vass Róza adta át számára a veszprémi iskolások és óvodások heteken át nagy gonddal készített ajándékát, egy festményekkel, rajzokkal teli albumot.

Az ezt követő percekben Makray Katalin a szomszéd teremben zajló állatasszisztált terápiát szemrevételezte, ahol Shony, a négylábú doktor – fajtáját tekintve golden retriver – segített a gyerekeknek a fejlődésben.


Schmittné Makray Katalin

A program zárásaként újságírói kérdésekre reagálva Schmittné Makray Katalin elmondta, azért fontos, hogy a vezetők felelősséggel dolgozzanak a családok helyzetének jobbá tételén, mert ha a családokban rend van, akkor lesz rend a táradalomban is. – Az emberek már régebben is csodálkoztak azon, ha egy család három gyereket vállalt, de szerintem ez nem csak anyagi kérdés, komoly érzelmi hátteret is igényel – mondta Katalin asszony, majd hozzátette, ha viszont egy nő úgy dönt, hogy családanyaként teljesíti ki életét, ezt a feladatot vállalja 100 %-os hatásfokkal.

Forrás: Vehir.hu