Megalapozott, átgondolt és vállalható
2011. március 05. szombat, 00:00 Közéleti hírek

Némedi Lajost, a városüzemeltetésért felelős alpolgármestert kérdeztük Veszprém város 2011. évi költségvetéséről.

– A város legfontosabb döntése született meg a múlt héten. Veszprémnek jó költségvetése lett, a jelen körülmények között abszolút elfogadható és vállalható. Nem értek azzal egyet, amit az egyik ellenzéki képviselő úr mondott, miszerint ez a „Pató Pál költségvetés”. Ez a költségvetés megalapozott egy olyan átalakítást, amit a jövő évtől kezdünk el, és amit már legalább hat-hét évvel ezelőtt meg kellett volna tenni, hiszen egyrészt akkor nem halmozódott volna fel ekkora adóssága a városnak, másrészt teljesen más szerkezetben tudna dolgozni Veszprém intézményrendszere – számolt be róla Némedi Lajos alpolgármester.

 

Némedi Lajos

– Ez felelős gondolkodásra ösztönző költségvetés. Közpénzekkel dolgozunk, közpénzeket költünk el, és ezért felelősséggel tartozunk. Pozitív eleme a költségvetésnek, hogy úgy készül a jövőre, hogy igyekszik a munkahelyteremtés feltételeit biztosítani. Komolyan gondoljuk, hogy a város ipari parkjait, illetve majdnem ipari parkjait fejlesszük, s ezzel minden feltételt megteremtsünk azoknak a munkáltatóknak, gazdasági szervezeteknek és vállalkozóknak, akik a jövőben szeretnének Veszprémben letelepedni – fogalmazott az alpolgármester.

Némedi Lajos ezen felül beszámolt a 8-as út kétsávossá bővítéséről is Veszprém és Székesfehérvár között. Ez a városi kompetencián kívül esik, azonban fontos eleme annak, hogy a jövőben Veszprémben munkahelyek létesüljenek.

– Városüzemeltetési szempontból is szakmailag megalapozott, átgondolt és vállalható költségvetésről beszélhetünk. Minden feltétel megvan ahhoz, hogy azokat az intézményeket és ellátó szervezeteket működtetni tudjuk, amelyek a polgárok életében nagyon fontos szerepet játszanak. Most az a munka folyik, amely előkészíti a 2012-es szerkezeti váltást. Ezt a második negyedévre kell lezárni, és azt követően kell nekilátni a tényleges átalakításnak – mondta el Némedi Lajos.

Forrás: Vehir.hu