Folytatódik a felújítás
2011. április 20. szerda, 08:09 Közéleti hírek

Várhatóan július közepéig tart a Szent István völgyhíd rekonstrukciója, és az ezzel járó forgalomkorlátozás.

Az őszi felújítás alatt már kellő tapasztalatot szerezhettünk, milyen áldozattal jár az 1937-ben átadott szerkezet rekonstrukciója. A kedvezőtlen téli időjárási körülmények miatt, valamint a munkálatok során felmerülő váratlan szerkezeti problémák következtében bontotték két részre a felújítást, így idén április első felében ismét munkások lepték el a város egyik jelképét.

Reményeink szerint július közepére befejezik az alsó tartó szerkezetek, illetve az útburkolat felújítását – mondta keddi sajtótájékoztatóján Brányi Mária alpolgármester a helyszínen. A híd kiemelkedő szerepet tölt be a város észak-déli összeköttetésében – emelte ki a beruházás fontosságát.

 

Brányi Mária

Elhangzott még, több évtizedes probléma, hogy sokan életük utolsó állomásaként tekintenek a Viaduktra. Korábban a szakemberek úgy gondolták, fásítással lehet mérsékelni az öngyilkossági kísérletek számát, ez részben beigazolódott. A híd műemlékké nyilvánítása miatt nincs lehetőség arra, hogy a jelenleginél magasabb kerítést alakítsanak ki rajta. Brányi Mária a megoldást inkább abban látja, hogy jobban figyeljünk környezetünkre, és adjuk meg a segítséget annak, akinek erre szüksége van.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az unió és a magyar állam összesen 391 887 498 forinttal járult hozzá a hídfelújításhoz, ami 66 százalékos támogatottságot jelent. A veszprémi önkormányzat ehhez 171,2 millió forint önrészt biztosított, valamint a felmerült váratlan szerkezeti problémák miatt további 33,5 millió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz.

Forrás: Vehir.hu