A tűzoltók napja
2011. május 05. csütörtök, 09:43 Közéleti hírek

Tűzoltóink életüket és testi épségüket sem kímélve végzik feladatukat – mondta Miskey Tamás parancsnok.         

Május 4-én Veszprémben, a Tűztorony „lábánál”, Szent Flórián szobra előtt megemlékezéssel és koszorzással kezdődött Veszprém Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának Szent Flórián napi ünnepsége.

A megemlékezés után a városháza aulájában folytatódott az esemény, ahol Miskey Tamás tűzoltó alezredes, parancsnok megnyitotta Nagy Lajos fotóriporter kiállítását, amely a tűzoltóság elmúlt 20 évi munkásságát mutatja be.

A tűzoltóság megítélésében nagyon fontos a kommunikáció, a megörökített pillanatok mutatják be hitelesen a tűzoltók mindennapi életét és munkáját. Nagy Lajos szinte együtt él a veszprémi tűzoltósággal, van, amikor előbb ér oda egy-egy helyszínre, mint a tűzoltók. A kiállítás május 11-ig látható a városháza aulájában.

– A szakmánkról muszáj hiteles képet adnunk a lehető leggyorsabban. Jó dolog, ha van egy kolléga, aki együtt él a tűzoltósággal – fogalmazott Miskey Tamás.

A Kurázsi Táncegyüttes férfitagjainak műsorával folytatódott az ünnepség a Kossuth-teremben.

 
Miskey Tamás

– Kevés olyan fogalomgazdag szó van a magyar nyelvben, mint a tűz. Sok időbe telt, mire megzaboláztuk. Flóriánnak, a tűz katonájának a kultuszát a félelem keltette életre. A tűzoltóság és a tűzoltók feladatköre komoly átalakuláson esett át. Egy nap alatt most már több mint 80 riasztást kapunk. Tűzoltóink életüket és testi épségüket sem kímélve végzik feladatukat – mondta Miskey Tamás.

– A magyar tűzoltók napja lehetőség arra, hogy átgondoljuk, mennyire fontos a tűzoltók munkája. A helyzetük nem könnyű. Gyakran életüket kockáztatják, így megfizethetetlen érték a becsületük és szolgálatuk. A lánglovagok a békeidő frontkatonái. A veszprémi tűzoltó továbbra is legyen példakép gyermekeink számára – fogalmazott Porga Gyula polgármester.

 
Az ünnepségen adták át az „Az Év Veszprémi Tűzoltója” díjat, melyet Lukács József tűzoltó törzszászlós úr érdemelt ki példamutató munkájával. A díjat Porga Gyula polgármester nyújtotta át.
 
„Az Év Tiszteletbeli Tűzoltója” elismerést pedig Porga Gyula polgármester vehette át Miskey Tamás parancsnoktól.

Forrás: Vehir.hu