Átadták az idei Csillag-díjakat
2011. május 11. szerda, 21:41 Közéleti hírek

Az idei év Csillag-díjait dr. Papp Béla gyermekháziorvos és dr. Gécs Sándor urológus főorvos kapta magas szakmai színvonalú, betegbarát munkájáért.

Az öt éve elhunyt dr. Csillag József főorvos emlékére 2009-ben alapították meg a Csillag-díjat, melyet minden évben egy, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban dolgozó orvos és egy, a kórházzal szoros kapcsolatban álló háziorvos kap. A keddi emlékülésen dr. Vándorfi Győző főorvos köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Balczár Lajos pszichiáter tartott könnyed tudományos előadást a placebóról.  Utána adták át hivatalosan az Aegis gyógyszergyár által felajánlott   díjakat, s a kitüntetettek röviden vázolták szakmai életútjukat. A ceremónia végén dr. Rácz Jenő igazgató köszöntötte a díjazottakat. 

 

Dr. Gécs Sándor és dr. Papp Béla az idei év Csillag-díjas orvosai
 
– Olyan orvosok kapták most az elismerést, akik placebóként, már betegbarát hozzáállásukkal és magas felkészültségükkel is gyógyítják a betegeket. Dr. Papp Béla gyermekháziorvos 1973-ban diplomázott, sokáig a veszprémi gyermekkórházban dolgozott. Négy évet töltött el Líbiában, majd hazatért a megyeszékhelyre, ahol azóta is dolgozik. Gyermekorvost most először jutalmaztak a díjjal. – Személyesen is ismertem Csillag Józsefet, emiatt még inkább megtisztelő ez az elismerés – fogalmazott.

Dr. Gécs Sándor urológus főorvos 1984-ben diplomázott és a veszprémi kórházban kezdett dolgozni. Többször járt külföldön, az ott eltanult technikákat osztályvezetőként folyamatosan építette be a kórház életébe. – Ezúton szeretném megköszönni kollégáimnak, hogy érdemesnek találtak és jelöltek erre a kitüntetésre – mondta.

Forrás: Napló