Bemutatkoztak a civilek
2011. május 15. vasárnap, 16:09 Közéleti hírek

Mintegy negyven szervezet vett rész az 5. Veszprémi Civil Napon. A „Pro Civitate” díjat a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete kapta.

Az 5. Veszprémi Civil Nap reggel 8 órakor kezdődött a Helyőrségi Sporttelepen, ahol lehetőségük nyílt a résztvevőknek kipróbálni a kispályás labdarúgást, az atlétikai játékokat, a petanque-ot, valamint játékos vetélkedőkön és tájékozódási versenyen vehettek részt.

Eközben a Kossuth utcán halászléfőző versennyel kezdődtek a programok. Kilenc csapat főzött, az alapanyagokat a szervezők biztosították.

 
Gadár László és Raffai Csilla

– Hosszú éveken keresztül a Gizella Napok rendezvénysorozat részeként szerveztük meg a Civil Napot, de öt évvel ezelőtt új hagyományt teremtve, május második hétvégéjén mutatkoznak be a veszprémi és környékbeli civil szervezetek. Kulturális programokkal, civil standokkal és gyerekjátékokkal vártuk az érdeklődőket – mondta el Raffai Csilla szervező.

– Nagyon örültünk neki, hogy idén körülbelül 40 szervezet vett részt a rendezvényen vagy kiállítással, vagy színpadi programmal. Ez jóval több mint tavaly. Külön öröm, hogy például a nyugdíjas klubok is képviseltették magukat – fogalmazott Gadár László, a Várfok Alapítvány képviseletében.

Napközben négy játszóházat is kialakítottak a gyerekek számára, a színpadon pedig különböző fellépők várták az érdeklődőket. Körülbelül 1500 ember vett részt a rendezvényen.

Ezen a napon adta át Porga Gyula polgármester a „Pro Civitate” díjat, melyet minden évben annak a civil szervezetnek ítél oda Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, amely a legtöbbet teszi a városért. Idén a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete kapta a kitüntetést, melyet Babustyákné Szabó Krisztina elnökhelyettes vett át.

Szintén ekkor adták át a „Sporttal Veszprémért” díjat, amelyet szavazás alapján Károlyi Gáspár, a Domonkos László Veszprémi Judo SE edzője kapott meg.

Forrás: Vehir.hu