A családokért dolgoznak
2011. május 16. hétfő, 07:12 Közéleti hírek

A 2011. év „Pro Civitate” díjas civil szervezete a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete, melynek missziója a családok segítése.

A Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete 1996 óta tevékenykedik Veszprémben önálló egyesületként, jelenleg tagságukat több mint 290 család alkotja. Az egyesület nagyon sokoldalú, tevékenységei közé tartozik a szociális segítségnyújtás, családsegítés, gyermek- és ifjúságvédelem, érdekképviselet, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, anyaság tisztelete, nagycsaládosok sajátos érdekképviselete.


Babustyákné Szabó Krisztina

– Kisebb családi összejövetellel kezdődött, ami kitágult és egyre nagyobb közönséget vonzott, így jött létre az egyesületünk. Van egy missziónk, ami vezérli az egyesületünk munkáját: egészséges környezetben Veszprém térségében működünk, gyermekes családok érdekképviseletét próbáljuk segíteni – mondta el Babustyákné Szabó Krisztina elnökhelyettes.

Az évek során nagyon sok új kisgyermekes nagycsaláddal bővült az egyesület taglétszáma, akik fokozottan igénylik a sok programot, változatos kirándulásokat, melyek költségének nagy részét az egyesület állja.

Az elnökség, és a csatlakozó önkéntesek mindent megtesznek azért, hogy mindenki megtalálja a saját érdeklődési körének, igényeinek megfelelő lehetőséget.

A 2011-es évet a „Család éveként” hirdették meg. Társadalmunk alappillére a család, és csak rajtunk múlik, milyen útravalót visznek gyermekeink, feltöltődve az otthon szerető melegével, tudva, hogy a család segítsége egy életen át velünk van. Ezen a téren kiemelkedő és hiánypótló a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületének tevékenysége.

Forrás: Vehir.hu