Kezdődik a víziközművek cseréje a belvárosban
2011. május 31. kedd, 07:33 Közéleti hírek

Megkezdődik a hét második felében a belvárosi rehabilitációhoz tartozó víziközművek cseréje Veszprémben a Kossuth utcán. A kivitelező Bakonykarszt Zrt. szakemberei július 13-16. között, az Utcazene Fesztivál idejére átmenetileg felfüggesztik az október végig tartó első ütem munkálatait, és biztosítják a balesetmentes közlekedést a település centrumában. 

Radács Attila, a Bakonykarszt Zrt. műszaki igazgatója a Kossuth Lajos utcai aluljárónál tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta: mivel a projekt keretében 18 ezer négyzetméternyi burkolat és kilencezer négyzetméternyi zöldterület újul meg, indokolt a vízi-közművek kiváltása. Közölte, hogy a belvárosban 480 méter hosszan cserélnek ivóvíz-, 600 méter hosszan szennyvíz- és 400 méter hosszan csapadékvíz-hálózatot. A nemsokára kezdődő munkálatok két ütemben zajlanak, először a posta előtti tértől az aluljáróig, majd onnan az élelmiszerbolt és a volt biztosító épületéig. Hozzátette, hogy a sétálóutca végén már megtörténtek a szükséges csatornázási munkák.

– A víziközművek cseréje mintegy 150-180 millió forintba kerül. A munkálatok első ütemével idén szeretnénk végezni, a másodikkal, ez a Skála vár áruház környékét érinti, pedig jövőre – hangsúlyozta Radács Attila, aki említést tett arról is, hogy a víziközművek cseréje cégük feladata, ám a földmunkák elvégzésébe alvállalkozókat is bevonnak.

– A beruházás idején kérjük az itt lakók, illetve az üzletek tulajdonosainak és bérlőinek türelmét, már csak azért is, mert előfordulhatnak ideiglenes vízkorlátozások is. Ahogy befejezünk egy szakaszt, nyomban visszatemetjük a munkagödröket, hogy minél kisebb legyen a fennakadás. Az esetleges vízhiányról és az esetleges forgalomelterelésről – a sajtón és társaságunk honlapján keresztül – folyamatosan és teljes körűen tájékoztatjuk a lakosságot –  hangsúlyozta a műszaki igazgató.

Bischof Péter, a Pro Veszprém Kft. projektvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a legtöbb és legnagyobb munka az aluljáró környékén várható, ez minden közművet érint és a Jutasi útnál, piac környékén forgalomeltereléssel is jár.

A projektvezető arról is beszélt, hogy a víziközművek rekonstrukciójával párhuzamosan történik meg a húszemeletes alatt található úgynevezett „lepényépület” és a Bástya Üzletház előtt a távhővezetékek cseréje, továbbá a Kossuth utcai kandeláberek cseréjekor ideiglenes világítás lesz a téren.