Díjazták a Veszprém Televíziót
2011. május 31. kedd, 08:27 Közéleti hírek

A Veszprém Televízió nyerte el a fődíjat 2011-ben a Helyi Televíziók Országos Egyesülete Érték Díj pályázatán.

A Veszprém TV „Kelet-Afrika vándora voltam” című dokumentumfilmje nyerte el 2011-ben a fődíjat az Érték Díj pályázaton.


A soproni díjátadó gála

A zsűri tagjai – Márföldi István rendező, Betlen János és D. Bányász Gergő műsorvezető-szerkesztők, az MTV munkatársai – elmondták, hogy a díjazott produkció szakmai tartalmában és képi megvalósításában emelkedett ki a dokumentum műsor kategóriába nevezett produkciók közül.

A televíziós műsort Balogh István, Somody Zsuzsanna és Szegedi László, a Veszprém Televízió munkatársai készítették.


Dokumentumképek a filmből

A veszprémi vadaspark névadójáról, Kittenberger Kálmánról készített posztumusz portréfilm eddig legátfogóbban mutatja be a legendás hírű magyar kutató, vadász, lapszerkesztő-író életművét, gyűjtői, szerkesztői, zoológiai munkásságát. „Kitti” avagy a „szerkesztő úr” az egész korabeli Európában, sőt a világban is elismert iskolát teremtett, szakmai körökben fogalomként emlegették a nevét. Elsők között ismerte fel és hirdette elkötelezetten a vadászat és a természetvédelem összefonódását, közös céljait és érdekeit.

A Sopronban megtartott Helyi Érték Díj gálaesten elhangzott, hogy a díjnyertes produkció –ilyen formában együtt még sohasem látható dokumentumanyaggal – látványosan illusztrálva mutatja be Kittenberger életrajzát.

A filmet a Veszprém Televízión kívül a közeljövőben a Duna Televízió is bemutatja.

Forrás: Vehir.hu