Az olvasás ünnepe
2011. június 03. péntek, 08:12 Közéleti hírek

Három napon keresztül a könyveké a főszerep

- Örülök, hogy városunk ismét megrendezi a - már szép hagyományokkal rendelkező veszprémi ünnepi könyvhetet - mondta Kossuth utcán tartott köszöntőbeszédében Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere. Hozzátette, a megyeszékhely a hetvenes évektől kezdődően ünnepelte meg a könyvhetet, majd néhány év kihagyás következett. A Művészetek Háza közreműködésével hat éve tartják meg újra a rendezvényt.

A könyvheti programsorozatot ezt követően Aranyosi Péter, a Dumaszínház tagja nyitotta meg humoros előadásával.

A városi könyvhét három napja alatt a Kossuth utcán felállított pavilonokban számos új könyvet, verseskötetet, kiadványt vásárolhatnak az arra járók. A könyvheti programok nem csak itt zajlanak, több rendezvénynek a Művészetek Háza László Károly gyűjteménye ad otthont. Pénteken 11 órától A könyv jövője, az e-book jelene címmel tartanak itt szakmai beszélgetést. Délután három órától pedig a belvárosban folyamatosan író-olvasó találkozók lesznek, és a szerzők dedikálják könyveiket.

Szombaton a gyermekkönyveké lesz a főszerep, tíz órától folyamatosan várják az apróságokat és szüleiket. Jelen lesz kiadónk, a Pannon Lapok Társaságának Breki sátra is, ahol pénteken délelőtt akciók, vetélkedők, kvízjátékok lesznek. A veszprémi könyvhét a 82. országos ünnepi könyvhéthez és a 10. gyermekkönyvnaphoz kapcsolódik.

Az ünnepi könyvhéten a Kossuth utcán pénteken Botár Attila, Fenyvesi Ottó, Kovács Endre, Egressy Zoltán, Jásdi István, Pierrot és Szélesi Sándor, valamint Tungli M. Klára és Kanyári Erika is dedikálják műveiket. Este hat órától Hamvas Béla A bor filozófiája című kötetéből olvas Kelemen Marcel, Kilián László, Kövi Artúr Bálint, Tóth Loon és Jásdi István. Szombaton gyerekprogramok lesznek.

Forrás Napló
(kép: y)

Az Ünnepi Könyvhét részletes veszprémi programja itt>>