A pedagógusok művészek
2011. június 03. péntek, 10:19 Közéleti hírek

A város törekszik arra, hogy a közoktatás jelenlegi színvonalát megőrizze, emelje, mondta Porga Gyula polgármester a városi pedagógusnapi ünnepségen.

Porga Gyula polgármester szeretettel, tisztelettel, megbecsüléssel köszöntötte az óvodapedagógusokat, tanítókat, tanárokat, nevelőket, akik művészek: a lelkek formálói. A jó tanár példát ad tanítványainak, hogy azok  értő, értelmes, írástudó emberré fejlődjenek. A tanáregyéniségekre később is emlékezünk.

 
A Ranolder-díjasok a pedagógusnapi ünnepségen: Nagy Vilmosné, Nagy Károlyné, Fodor Csabáné és Németh Csaba

A pedagógusnapi ünnepségen adták át a Ranolder-díjakat. Az elismerést  idén Fodor Csabáné, a Simonyi Zsigmond  Ének-zenei és Testnevelési Általános iskola  tanítónője, Németh Csaba, a Jendrassik-Venesz Középiskola nyugdíjas testnevelő tanára, Nagy Károlyné, a Bóbita körzeti óvoda  óvónője és Nagy Vilmosné nyugdíjas biológai szakos tanár, a Veszprém Megyei Pedagógiai  Intézet  szaktanácsadója    vehette át. A dr. Borsi Lőrinc díjat  Horváthné Peterdy Ilona nyugdíjas óvónő kapta. Az ünnepségen a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola kórusa és rézfúvós együttese, valamint a  Csermák zeneiskola fúvósai adtak ünnepi műsort. 

Forrás: Napló