Gazdaságfejlesztésért fog felelni Navracsics Tibor
2020. szeptember 07. hétfő, 12:37 Közéleti hírek

A kormány gazdaságfejlesztési zónákat hozott létre, Navracsics Tibor Északnyugat-Magyarországot kapta.

A kormány négy gazdaságfejlesztési zónát hozott létre, melyek élére kormánybiztosokat nevezett ki - írja a szeptember 4-i Magyar Közlöny. E szerint Palkovics László Északkelet-Magyarország, Navracsics Tibor Északnyugat-Magyarország, Nemesi Pál  Dél-Alföld és Mikes Éva Dél-Dunántúl gazdaságfejlesztéséért fog felelni.


Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kormánybiztosa is egyben. (Archív felvétel)

A biztosok feladata lesz, a fejlesztési koncepciókkal kapcsolatos tervek előkészítése és végrehajtása, tájékozódás a gazdasági szereplők által megvalósítani tervezett beruházásokról és fejlesztési igényeikről, javaslat tétel fejlesztések megvalósítására, a Gazdaságfejlesztési Zónát érintő fejlesztési tervek véleményezése, valamint a kormányzati egyeztetéseken való részvétel.

Továbbá együttműködnek a fejlesztésekhez csatlakozó régiók állami, önkormányzati és gazdasági szereplőivel, valamennyi, a fejlesztésekkel érintett állami, önkormányzati és civil szervezettel, valamint tervek és koncepciók véleményezése körében a gazdaságfejlesztési zónák egyetemeivel (Navracsics Tibor esetében a Pannon Egyetemmel és a Széchenyi István Egyetemmel). Munkájukat a Miniszterelnökség irányítja.

A közlöny említi, hogy az új kormánybiztosok munkájukért díjazásra nem jogosultak.

 

Forrás: Vehír.hu
(Kép: Kovács Bálint)