Veszprémi intézmények kaptak ajándék maszkokat
2020. október 08. csütörtök, 19:39 Közéleti hírek

Háromezer maszkot adományozott a veszprémi intézményeknek két magyar nagyvállalat. 

Az adományt a társaságok marketingvezetői adták át Hegedűs Barbara alpolgármesternek a napokban.

Ódry Anna, a Videoton Holding Zrt. pr- és marketingvezetője elmondta, vállalatuk az első hullám idején is fontosnak tartotta, hogy azokat a településeket, ahol telephelyeik működnek, támogassák a járvány elleni védekezésben, ezért ajánlották fel a maszkokat Veszprémnek, ahol közel száz munkavállalót foglalkoztatnak.

A két cég húszezer maszkot gyártott le, amelyből háromezret ajánlottak fel veszprémi oktatási és szociális intézményeknek. A húszezer maszk értéke 8 millió forint, az alapanyagot a Masterplast biztosította, a Videoton a gyártási költséget finanszírozta.

 
Hegedűs Barbara, Ódry Anna és Nagy Richárd

A hazai fejlesztésű maszk anyaga vegyszer- és adalékanyag-mentes műanyag, amelybe belső szűrőbetétet is el lehet helyezni – mondta el Nagy Richárd, a Masterplast Nyrt. marketing- és pr-vezetője. Hozzátette, egész napi viseletre is alkalmas, és többször felhasználható: mosható, tisztítható, szárítógépben is szárítható, csak vasalni nem szabad.

Hegedűs Barbara örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat a magánszférában működő vállalatokra is számíthat a járvány miatti nehéz helyzetben.

Az alpolgármester köszönetet mondott az adományért, majd megjegyezte, a maszkokat városi egészségügyi, szociális és oktatási intézményekbe szállítják ki.

 
Forrás: Naoló-Online.hu
(Kép: Balogh Ákos)