Meggyulladt a második gyertya is a koszorún
2020. december 06. vasárnap, 00:00 Közéleti hírek

Szombat este a Várban felállított adventi koszorú második gyertyáját Brányi Mária alpolgármester és Nagy Károly apát kanonok gyújtották meg közösen.

A helyszínen szűk körű ünnepséget online is követhették az ünneplők az érsekség csatornáin, így ha a digitális térben is, de megvalósulhatott a közös várakozás élménye, amit advent kínál az embereknek.

Brányi Mária is ezt az összetartást hangsúlyozta beszédében, kiemelte, hogy az elmúlt időszak megtanított figyelni egymásra minket, valamint arra, hogy legyünk még nyitottabbak a  lehetőségek iránt. Elmondta, hogy bár a kapcsolattartási szokásaink átalakultak, rengeteg csatorna így is nyitva áll előttünk. A legfontosabb, hogy ezeket a lehetőségeket megtaláljuk és éljünk velük.

A legnagyobb öröm a szeretet és az, hogy adhatunk egymásnak. Ennél nagyobb öröm nincsen, amit én is megtapasztaltam a saját életemben többször az utóbbi időben.

Az evangéliumot Szent Máté könyvéből olvasta Nagy Károly, aki ezt követően a szentbeszédében Izajás és Keresztelő János példáján keresztül szemléltette a karácsony lényegét, akiket nem csak történelmi távlatból, hanem jelen korban is jól lehet értelmezni.


A mostani időszak még jobban megerősíti azt, hogy a legnagyobb segítség Isten, őt kell befogadni, belé kell kapaszkodni és bátran kérni tőle.

Az ünnepségen Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója szavalta el Piliszky János Introitusz című versét, valamint énekkel Zsilinszky Cecília működött közre.

  
Forrás: Vehír.hu  
(Kép: Szalai Csaba)