Idén elkészülhet a tornacsarnok
2021. január 12. kedd, 19:00 Közéleti hírek

A Veszprémi Torna Club (VTC) európai viszonylatban is kimagasló színvonalú tornacsarnokának munkálatai ütemterv szerint haladnak.

Tavaly augusztusban a vehir.hu beszámolt róla, hogy Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának, a veszprémi tornászok leendő otthonának alapját már szorgosan ássák a markolók, a Városi Stadion XXI. századi körülményeket képviselő beruházássorozatának részeként.

Szeptemberben az alapkőletétel is megtörtént, amelynek keretében a jelenlévők egy időkapszulát is elhelyeztek a beton talapzatba.

A centrum előre gyártott vasbeton vázszerkezettel épül. A háromszintes épület 1300 négyzetméter alapterületű lesz, melyből a földszint 1061, az első emeleti terek 192, a harmadik, gépészeti szint helyiségei pedig 66 négyzetmétert fognak kitenni.

A földszinten közel 1000 négyzetméteres gyakorlóteret valósítanak meg a kivitelezők, míg az emeleten irodák, társasági helyiségek, öltözők és a vizesblokkok lesznek.

Mivel a munkálatok megkezdése óta lassan már fél év eltelt, megkerestük a Veszprémi Torna Club (VTC) elnökét, Marosvölgyi Tamást, hogy megkérdezzük: megfelelő ütemben, zavartalanul folyik-e a kivitelezés?

Megtudtuk, az építkezés a legnagyobb rendben zajlik. A vezető hozzátette, ha minden jól megy, akkor év végén már át is adhatják az új veszprémi tornacsarnokot.

Az épülő csarnok jelenlegi állapota madártávlatból:


Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint