Megújulhat a Haszkovó-buszforduló melletti pihenő
2021. március 19. péntek, 17:47 Közéleti hírek

Pálinkás Roland önkormányzati képviselő jelentette be péntek, hogy még az idei évben lecserélhetik a Haszkovó-buszforduló melletti öreg épületet, a jövőben pedig egy modern pihenőt és buszvárót építenek, ami a városképet is javítja a lakótelepen.

A Haszkovó-buszforduló melletti épületet még az 1980-as évek elején helyezték ki, azóta lényegesen nem fejlesztették, azon kívül, hogy közmű, valamint internet be van vezetve a bódéba, ami a helyi járatos buszvezetők kiállásakor a pihenésükre szolgál, az utazóközönség pedig itt tud felszállni a járművekre.

Pálinkás Roland, önkormányzati képviselő most ezt a közel 40 éves épületet szeretné felújítani, pontosabban lecserélni egy modern, minden igényt kielégítő megoldásra.

A bejelentésen elmondta, régóta téma a lakótelepen élők körében, valamint az internetes fórumokon is, hogy elérkezett az idő, hogy modernizálják ezt a forgalmas buszmegállót.

Az épület jelenleg a Volán tulajdona, tőlük bérli a város, a beruházáshoz viszont elengedhetetlen, hogy felmondják ezt a szerződést, és saját ingatlant építsen a város. Az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat már megkezdte az önkormányzat, tájékoztatott Pálinkás Roland.

Jelenleg több koncepció is hever a város asztalán az új buszmegálló kialakításáról, az a városi költségvetés függvénye lesz, hogy a modern technológiai megoldások közül mi fér bele az idei büdzsébe.


Pálinkás Roland elmondta, hogy felmerült könnyűszerkezetes megoldás, konténerház, valamint okoswifi-rendszer kiépítése is, ami az utazók kényelmét és lehetőségeit is bővítené. Ezen kívül a közbiztonsági és köztisztasági szempontokat is figyelembe veszik, elsősorban a környéken tapasztalható hajléktalanprobléma miatt.

A képviselő elmondta, bízik benne, hogy a beruházás még az idei évben elindulhat.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint