Koronavírus – Újabb hétig marad a szigor
2021. március 19. péntek, 18:02 Közéleti hírek

A ma hatályban lévő korlátozásokat változatlan formában fennmaradnak hétfőtől újabb egy hétig – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a közrádióban.

A miniszterelnök elmondta: bőségesen van még szabad ágy és lélegeztetőgép a magyarországi kórházakban. A kérdés az, hogy van-e elegendő orvos és ápoló, aki ezeket működteti, a kórházigazgatók megnyugtató jelentést tettek az operatív törzsnek. 

Orbán elmondta: most dolgoznak azon a terven, ami a beoltottak számához köthető intézkedésekkel meghatároz egy fokozatos nyitási tervet.

Amikor a beoltottak száma eléri a 2.5 milliót, akkor érünk el oda, hogy minden 65 év feletti idős embert beoltanak, aki ezt kérte, és elkezdhetünk lazítani a szabályokon.

A kormányfő hozzátette: ebben a folyamatban lesz olyan időszak, amikor bizonyos szolgáltatásokat csak a védettségi igazolvány felmutatásával lehet igénybe venni. 

Az ország nehezen viselne el további megszorító intézkedéseket. A miniszterelnök arra kér mindenkit, legyenek türelmesek, tartsák be a védekezés szabályait, mert jó esélyünk van, hogy szabad nyarunk lesz. 

A kormányfő elismerte: a kisvállalkozók is nehéz helyzetben vannak, a kormány igyekszik segíteni nekik is, de tőlük is azt kéri: tartsanak ki, ha újraindult a gazdaság, akkor bőséges gazdasági év következik utána.


Forrás: Vehír.hu