Összefogással szépül meg az Egry úti óvoda kerítése
2021. március 23. kedd, 05:41 Közéleti hírek

A lakossági kezdeményezés közösségi összefogássá nőtte ki magát, hamarosan a megújult Egry úti óvoda kerítése is megszépülhet.

Egy apuka szerette volna, ha a nemrégiben újjáépített óvodának nem csak az épülete, hanem a kerítése is szép lenne, ezért tárgyalásokat kezdett az óvoda igazgatójával.

Ötlete értő fülekre talált, ugyanis az óvoda felkarolta a kezdeményzést. Szafner Ágnes intézményvezető nem csak támogatta a projektet, hanem sikerült elérnie, hogy több veszprémi vállalkozó is az ügy mellé álljon.

Elsőként egy helyi festéküzlet és egy generálkivitelező ajánlotta fel a segítségét, akik mellé most a város részéről a VKSZ Zrt. csatlakozott – mondta el az összefogásról tartott hétfői sajtótájékoztatón Csík Richárd önkormányzati képviselő.


Így néz ki jelenleg az Egry úti óvoda kerítése.

A megújítás nem csak az óvoda teljes kerítésének festését, hanem annak talapzatának renoválását is jelenti.

A körülbelül 1,5-2 millió forintos kivitelezési összeget teljes egészében felajánlásokból finanszírozzák. Az előkészítést jelenleg a VKSZ Zrt. munkatársai végzik.

Csík Richárd elmondta, ha minden jól megy, és a járványhelyzet engedi, a nyár folyamán talán már a lakosság is csatlakozni tud a munkálatokhoz.

A projekt ötletgazdája, Steierlein Zsolt azt mondta, azért indította el a kezdeményezést, mert szeretné, ha a gyermekei nem azt látnák, hogy a szülők hagyják lepusztulni a helyet, ahol élnek. „Érezzék azt, hogy fontos a környezetünk.”

 

Steierlein Zsolt ötletgazda, Szafner Ágnes óvodavezető és Csík Richárd
önkormányzati képviselő.

Szafner Ágnes intézményvezető kiemelte, örülnek a kezdeményezésnek, amihez az óvoda is örömmel csatlakozott. Reményeik szerint a jövőben nem csak a szülői közösséget, az óvoda dolgozóit, hanem a környéken lakókat is be tudják vonni a közös környezetszépítésbe.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint