Elkészült az uszoda, épül a színház, tervezik a völgyhidat
2021. szeptember 28. kedd, 06:26 Közéleti hírek

A Modern Városok Program idén átadott projektjeiről és folyamatban lévő beruházásairól számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Hegedűs Barbara alpolgármester.

Több mint 100 milliárd forintos keretösszegből 13 projekten dolgozik együtt az önkormányzat és a kormány a Modern Városok Programban.

A 2016-ban aláírt együttműködési megállapodás révén megvalósuló fejlesztések alapjaiban határozzák meg Veszprém arculatát, jobb életszínvonalat nyújtanak a lakosságnak, kedvezőbb helyetbe hozzák a gazdasági társaságokat, és nem utolsó sorban gyarapítják a város vagyonát – mutatott rá a program fontosságára az alpolgármester, aki sorra vette az idén átadott vagy még átadásra váró projekteket, valamint azokat is, amelyeken jelenleg is dolgoznak.

Ezek valósultak meg az elmúlt évben

- 11,8 milliárd forint értékben elkészült az új sportuszoda. A létesítményt a Nemzeti Sportközpont üzemelteti, júniusban adták át. 

- 1,66 milliárd forint értékben teljesen felújították a Csermák Antal Zeneiskola belső tereit, gépészeti elemeit és bővítették is az épületet. 

- 1,2 milliárd forint értékben felépült az új tornászgyakorló a Stadion megújulásának részeként. A csarnokot a következő hónapokban avathatják fel hivatalosan. A Stadionhoz kapcsolódóan már korábban felújították a dobópályákat, jövőre pedig az atlétikai pálya kerül sorra.

Befejeződött az állatkert bővítésének első, 2,9 milliárd forint értékben megvalósított üteme, mely során kifutókat, játszóteret, szolgáltató egységeket fejlesztettek. Hamarosan újabb 5 milliárd forint értékben új nagymacska kifutó és háziállat bemutatóhely létesülhet, ezek 2023-ra készülnek el.

Ezeken dolgoznak most

- Folyamatban van az Iparos park kivitelezése, a 8,8 milliárd forintos projekt során egy új képzési központ létesül a Házgyári úton valamint a Jendrassik-Venesz Technikumban, melynek célja a piacképes szakemberek képzésének erősítése.

Zajlik a színházfelújítás első ütemének kivitelezése, ami jövőre fejeződhet be, és a melléképületeket érinti. A főépület felújításához elkészültek a tervek, a kivitelezés a tervek szerint 2024-ben kezdődhet meg. A teljes projekt 9,28 milliárd forintból valósul meg.

- 4,5 milliárd forint állami támogatásból és 500 millió forint önerőből összesen 11 kilométernyi belterületi út újul meg 2023-ig, a közművek kiváltása idén megkezdődhet több helyszínen, maga az útépítés leginkább a következő évben történik majd és 2023-ra fejeződik be.

- Az Aranyos-völgyi híd tervezése elhúzódott, várhatóan ez a munkafolyamat 2022-re fejeződhet be, ezután a NIF Zrt. projektgazdaként kiírja a feltételes közbeszerzést a kivitelezésre. Az alpolgármester azt mondta: a kivitelezés pontos határidejét egyelőre nem látni, ő arra számít, hogy 2025-ig megvalósulhat a város jelenlegi úthálózatát nagy mértékben tehermentesítő új híd.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Domján Attila
Nagy Mihály/Magyar építők