Megtartotta ülését az Idősügyi Tanács
2022. április 22. péntek, 18:55 Közéleti hírek

Évente kétszer szokott ülésezni az Idősügyi Tanács, a tavaszi összejövetelen több fontos téma is napirendre került.

Hegedűs Barbara alpolgármester az ülés után ismertette a sajtó számára a tárgyalt pontokat. Elsőként maga az idősügyi koncepció került terítékre, melynek az önkormányzat hamarosan megkezdi felülvizsgálatát. Erre a forrás is biztosított. A legutóbbi koncepciót az Érseki Hittudományi Főiskola készítette 2012-ben, most ismét az intézmény szakembereit kérték fel a kidolgozásra.


Az ülésen összegezték, hogyan képzelik el a jövőben az idősügy koncepcióját, ehhez a hozzáértők számos beszélgetést, interjút terveznek az érintettekkel. Hegedűs Barbara hozzátette, mindig aktuális kérdés, hogyan tudnák a lehető legjobban segíteni az éppen nyugdíjba vonulókat, hogy megkönnyítsék mindennapjaikat.


Török Lajos

Szintén az értekezés tárgya volt az idei év költségvetése, amelyből két és fél millió forintot különítettek el a nyugdíjasklubok támogatására.

Az alpolgármester bízik abban, hogy év közben további forrásokat tudnak majd biztosítani, de az már biztos, hogy megrendezik az önkormányzat által szervezett két nagy eseményt, az idősek napja alkalmából tartandó összejövetelt, valamint a karácsonyi rendezvényt.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Gáspár Gábor