Németh Zoltán kapta a Dévai Bíró Mátyás-díjat Kádártán
2022. július 10. vasárnap, 18:54 Közéleti hírek

A közösséget szolgálja

Dévai Bíró Mátyás díjjal ismerték el Németh Zoltánt a Kádárta városrész közösségi életében betöltött szerepéért. Az elismerést szombaton adták át a Kádártai vigasságok nevű rendezvényen.

Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) köszöntőjében kiemelte, minden közösségben fontos, hogy legyenek olyanok, akik kiemelkedő teljesítményt végeznek a többiekért és a közös ügyekért, ez a hozzáállás pedig mások számára is példaként szolgálhat. 

 
Kádártai falunapon adta át Porga Gyula polgármester a Dévai Bíró Mátyás-díjat

A Dévai Bíró Mátyás-díjat minden évben Kádárta kulturális életének fellendítéséért, a helyi közösségek formálásáért, fenntartásáért, és a városrész hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenységért ítéli oda a város közgyűlése.

Az elismerést idén Németh Zoltán vehette át.

A méltatásban elhangzott, a díjazott egyre több szerepet vállalt az elmúlt években a közösségi munkákban, valamint Kádárta programjainak – így a Kádártai Kolbászolás, a gyermeknap, a szüreti vigasságok, közösségi bálok – és kulturális rendezvényeinek technikai kiszolgálásában, elő- és utómunkálataiban. Részt vett a posta előtti tér térkövezésében, a műfüves labdarúgópálya kialakításában, a parkrendezésben és a település szépítésében. Németh Zoltán 2018 óta a Közösség Kádártáért Egyesület alelnöki pozícióját tölti be.

 

Forrás: Napló
Kép: Pesthy Márton