Felújítják a Dózsavárosi Könyvtár épületét
2022. július 16. szombat, 06:10 Közéleti hírek

Megkezdődött a Dózsavárosi Könyvtár felújítása. Az intézménynek helyet adó épület bruttó 326 millió forintból – amelyet a Veszprém-Balaton2023 EKF finanszíroz – jövő tavaszra készülhet el.

Hegedűs Barbara alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője (Fidesz–KDNP) elmondta, az épület belseje teljes átalakításon esik át: új főbejáratot alakítanak ki, a rendezvényterem és a felnőttkönyvtár alapterületeit megnövelik.

Kiemelte, lift beépítésével akadálymentessé válik az első emeleti rendezvényterem megközelítése, míg a gyermekkönyvtári rész és a hozzá kapcsolódó különterem új funkcióval és közösségi térrel bővül, az udvari részt pedig fedett terasszá alakítják át.

Az épület bruttó 326 millió forintból – amelyet a Veszprém-Balaton2023 EKF finanszíroz – újul meg jövő tavaszra.

Hegedűs Barbara felidézte, a felújítás igénye már másfél évtizede megfogalmazódott, a tervezésben részt vettek a civil szervezetek is. 

 

Hegedűs Barbara és Durmics Zsuzsanna beszéltek a beruházásról a helyszínen

Durmics Zsuzsanna, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, a jelenleg bejáratként funkcionáló könnyűszerkezetes épületrészt elbontják, ennek helyén kétszintes, liftet is magába foglaló épületrész épül, valamint a földszinten egy akadálymentes mosdót is kialakítanak.

A fűtést biztosító gázkazánt korszerűbbre cserélik, és mind a földszinten, mind az emeleten légkondicionáló berendezések elhelyezését tervezik.

A vizesblokkokat teljesen újjáépítik, valamint a padlóburkolatokat is korszerűbbre cserélik, továbbá megújítják az elektromos hálózatot.

Elhangzott, a felújítás ideje alatt a könyvtár nem működik. Újságírói kérdésre válaszolva Hegedűs Barbara elmondta, a könyvtárban működő egyesületek, civil szervezetek, klubok a nagyobb rendezvényeiket a városrész oktatási intézményeiben tarthatják meg.


 
Forrás: Napló
Kép: Marton Attila