Mentsük meg a kispostáinkat
2022. november 10. csütörtök, 03:15 Közéleti hírek

Az önkormányzat segítő kezet nyújtana a postabezárások elkerüléséért

A Magyar Posta takarékossági okokra hivatkozva több száz hivatalát zárja be november közepétől – köztük négyet Veszprémben. A posta tájékoztatása szerint az átszervezés átmeneti, elbocsátással nem jár és a kézbesítéseket nem befolyásolja.


Hartmann Ferenc, az MSZP-LMP-Párbeszéd önkormányzati frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a kormány döntése révén több olyan városrész is posta nélkül marad, amelyekben több mint tízezer ember él.

A frakcióvezető arra kérte a városvezetést, hogy kezdeményezzenek tárgyalásokat az illetékesekkel arról, milyen önkormányzati hozzájárulás mellett lehetne mégis nyitva tartani az Ady Endre, valamint a Victor Hugo utcai és a Dózsa György téri postahivatalokat. 

Porga Gyula polgármester is ezt szeretné elérni. Közösségi oldalán kedden tett közzé egy posztot, amelyben beszámol arról: tárgyalásokat kezdeményez a kérdés rendezésére. Azt írta: 

Nagyon bízom benne, hogy a Magyar Posta mérlegeli felajánlásunkat: az önkormányzat segítő jobbot nyújtana annak érdekében, hogy a Veszprémben tervezett postafiókok bezárását megakadályozza. Fontosnak tartom, hogy a veszprémiek érdekei ne sérüljenek és a helyi szolgáltatások se szenvedjenek csorbát. Nehéz időket élünk, azonban a pluszterhek sem tántorítanak el attól, hogy a bezárni kívánt négy postafiókot valahogy megmentsük. Levélben fordultam Fónagy János államtitkár úrhoz, hogy közösen találjunk megoldást a problémára!

Hartmann hozzátette: üdvözli a polgármester lépését, és reményét fejezte ki, hogy a tárgyalások gyorsan zajlanak, és még ezen a héten megnyugtatóan rendeződik a kérdés. Ha nem, hétfőtől néggyel kevesebb postahivatal működik városunkban.

 
Forrás: Vehír.hu