Meghatározó együttműködés
2014. február 14. péntek, 08:57 Közéleti hírek

Veszprém fejlesztési stratégiája kapcsán két partnerségi fórumot is tartottak csütörtökön a városházán.

Brányi Mária alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy az első fórumon a partner önkormányzatok képviselőivel őket érintő együttműködési, fejlesztési és üzemeltetési kérdéskört vitatták meg a konferencia résztvevői; a második fórum pedig a turisztika területéhez kapcsolódott, ahol a megvalósítandó projektek előkészületeinek eredményeiről és a további lehetőségekről beszéltek a fórumon résztvevő kulturális intézményvezetők, meghatározó kulturális szereplők és építészek.

A délelőtt folyamán a környező települések vezetőivel több olyan témát érintettek, mint a megújuló energia hasznosítása a települési üzemeltetésben, a településeket összekötő közlekedési kapcsolatok fejlesztése és a helyi mezőgazdasági termékek jelentősebb megjelenése a városban. A turisztika, az oktatás és a kultúra területén pedig a több évtizedes partnerség megerősítése volt a csütörtöki fórum feladata.

 

Brányi Mária

Porga Gyula, Veszprém város polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy a megyei jogú városoknak a következő hét év fejlesztési elképzeléseit egy Integrált Fejlesztési Stratégiában kell megfogalmazniuk. A csütörtöki találkozó kifejezetten a Veszprém környéki önkormányzatok polgármestereit szólította meg, hiszen – Porga Gyula szerint – egy megyei jogú város akkor tudja betölteni a szerepét, ha a közigazgatási határain kívül is gondolkodik. 

 

Porga Gyula

Ahhoz, hogy Veszprém egy nagyon markáns és jó stratégiát tudjon kialakítani, szükség van a környékbeli önkormányzatok megkeresésére és véleményük beépítésére a tervekbe. 

Forrás: Vehír.hu