A tervek után jöhetnek a pályázatok
2014. március 26. szerda, 09:32 Közéleti hírek

Az integrált településfejlesztési stratégiát a májusi közgyűlésen véglegesítik a tervek szerint. A következő hét év gazdasági fejlődése a tét.

A témában kedden délután tartottak gazdasági workshopot a városházán. Porga Gyula köszöntőjében kiemelte, a következő hét éves uniós támogatási ciklusban megnyíló forrásokra csak akkor pályázhatunk, ha rendelkezünk stratégiai tervvel, ennek előkészítése folyik jelenleg.

A fejlesztéspolitika célja a minél szélesebb körű partnerség kialakítása, éppen ezért a Veszprémben működő gazdasági társaságok véleményét is kikérték, emellett a városnak is fontos fejlesztéseket is definiálják. - Minél többen, minél jobban éljenek Veszprémben, növelve az ide látogatók számát - foglalta össze a projekt lényegét a polgármester.

 
Porga Gyula és Brányi Mária

A bevezetőt követően Brányi Mária alpolgármester beszélt a részletes elképzelésekről, amelyről már korábban itt és itt írtunk. A gazdaságot érintő beavatkozási területen kiemelkedő szerepet kap az újrahasznosított energia, a meglévő vállalkozások bővítése úgy, hogy mindez az itt élők életminőségét szolgálja. 

A nap folyamán lakossági fórumot is tartottak a Hangvillában, ahol két előadást is meghallgathattak az érdeklődők. Porga Gyula polgármester bevezetőjében kiemelte, a város a stratégiára fókuszál, ez az elsődleges, ehhez keresnek majd pályázatokat.

 

Baricz Ádám és András István

Baricz Ádám tanácsadó a Fenntartható Városfejlesztés Veszprém projektet ismertette, melynek része az Integrált Településfejlesztési Stratégia. Elmondta, ennek feladata, hogy felmérje a város adottságait, megalapozza a fejlesztési elképzeléseket, valamint ezekhez forrást szerezzen. A fórum zárásaként András István építész a településfejlesztési koncepciót ismertette a különböző javaslatokat bemutatva.

Forrás: Vehír.hu