A közösségépítés a cél
2014. augusztus 28. csütörtök, 05:42 Közéleti hírek

Elkészült a következő hat évre szóló Integrált Településfejlesztési Stratégia, melyet szeptemberben véglegesíthet a városi közgyűlés.

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia partnerségi fórumainak projektzáró workshopján Porga Gyula, a város polgármestere elmondta, hogy a stratégia elkészülésénél nagyon fontos szempont volt a lehető legtöbb észrevétel és javaslat feldolgozása. Az elkészült, közel hatszáz oldalas anyagot a városi közgyűlés a nyár elején el is fogadta. A projekt jelenleg a felülvizsgálati időszakban van és várhatóan a szeptemberi közgyűlés fogja véglegesíteni.

 

Porga Gyula hozzátette, hogy a megyei önkormányzat új szerepének köszönhetően a kidolgozott stratégia aktív részét fogja képezni a Megyei Területfejlesztési Stratégiának. A polgármester szerint büszkék lehetünk arra, hogy nemcsak a közigazgatási határainkon belül próbálta a város megalkotni a stratégiát, hanem térségben gondolkodott, aminek köszönhetően számos környékbeli önkormányzatot, vállalkozást és gazdasági társaságot sikerült bevonni a közös munkába. A város fejlesztése egy eszköz a térségben élők életminőségének javítására. A megalkotott stratégia a közösségépítés célját is szolgálja. 

 

A Integrált Településfejlesztési Stratégia céljai között szerepel a megújuló energia felhasználásának növelés, a károsanyag-kibocsátás csökkentése, új infrastrukturális elemek létrehozása, a lakhatás és családalapítás támogatása és a munkahelyteremtés. 

A záró workshopon a stratégia elkészítésében szorosan közreműködő személyek, Balogh Balázs, az Aditus Zrt. regionális igazgatója, Brányi Mária alpolgármester, a stratégia önkormányzati felelőse és András István településtervező előadását hallgathatták meg a résztvevők. 

Forrás: Vehír.hu