A héten zárul „Mint millió üveggolyó” A Pál utcai fiúk c. kiállítás
2011. január 18. kedd, 10:19 Kulturális hírek

Még Január 23-ig látható a veszprémi Grund, a „Mint millió üveggolyó” A Pál utcai fiúk régen és ma c. kiállítás a Veszprém Megyei Múzeumban (www.vmmuzuem.hu).

Felnőtteknek, családoknak is szórakoztató nosztalgiautazást nyújt kiállításunk, amelyben felfedezhetjük a XIX-XX. század fordulós Veszprém világát, megelevenedik előttünk dédanyáink (és apáink) gyermekkora. Beülhetünk iskolapadjukba, kezünkbe foghatjuk bizonyítványukat , játszhatunk üveggolyós játékot, amelyet ők játszotta és kipróbálhatjuk „számítógépüket”.

A Grund világába csöppenve mindenki átélheti (újraélheti) a gyermekkor szabadságát, a játék izgalmát és komolyságát. A könyv szereplői és a benne megjelenő helyszínek mára már fogalommá váltak, nemcsak az ifjúságnak, de a felnőtteknek is sokat jelentenek: a Gitt-egylet, a Grund, az Einstand, nemecsek ernő csupa kisbetűvel. A tárlat így több korosztályt is képes vonzani, színvonalas programot kínálva kicsiknek és nagyoknak, lehetőséget teremtve a közös élményszerzésre. A kiállításban megelevenednek a regény helyszínei és a játékterek, melyek a korabeli gyerekeknek a „hazát”és a szabadságot jelentették.

A kiállítás „LAST MINUTE” akciója: január 23-án vasárnap a kiállítás megtekintése szülők részére (egy felnőtt részére minimum egy 16 év alatti gyermek esetén) ingyenes!

 A múzeum aktuális nyitva tartása: Sze-V 10-18 óráig

Forrás: Laczkó Dezső Múzeum