Ismét a fiataloké volt az Aréna
2017. szeptember 18. hétfő, 04:37 Kulturális hírek

A tavalyi sikeres debütálás után idén második alkalommal rendezték meg a Fiatalok Napját Veszprémben.

Tizenegy középiskola diákjai vettek részt a sportprogramokon és a játékos vetélkedőkön péntek délután a Veszprém Arénánál.

Az első Fiatalok Napját 2016-ban a veszprémi Fiatalok Éve keretén belül rendezte meg az önkormányzat, akkor több mint kétezer fiatal látogatott ki a helyszínre.

Éppen az ő igényeikhez és kéréseikhez igazodva változtattak néhány dolgon a szervezők, például hogy az Aréna előtt megrendezett programok egy részét beköltöztették az épületbe – tudtuk meg Ovádi Péter önkormányzati képviselőtől, a Fidesz választókerületi elnökétől.


Ovádi Péter

A képviselő felelevenítette, hogy a Fiatalok Napja a tavalyi egész éves célzott programsorozatnak csak egy eleme volt, és nem ez az egyetlen, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is folytattak: megmaradt a Randi Szerda, vagyis minden hónap első szerdáján olcsóbban látogathatják az önkormányzati intézményeket a fiatal párok.

Szintén a Fiatalok Évében indult az önkormányzat ösztöndíj-programja is, amivel a veszprémi elsőéves felsőoktatási hallgatókat segítik.

– Veszprémnek jó a megtartóereje – fogalmazott Ovádi Péter. – Mi minden olyan kezdeményezést támogatunk, ami segít azoknak a fiataloknak, akik itt tervezik leélni az életüket.


Porga Gyula

A nap végén a legjobbak díjakkal távozhattak a helyszínről, amiket Ovádi Péter és Porga Gyula polgármester adtak át a fiataloknak.

Forrás: Vehír.hu

 

 


Kulturális oldalak, folyóiratok: