Hajrá Zsolt! Hajrá Veszprém!
2018. február 20. kedd, 00:00 Kulturális hírek

Süle Zsolt "Zöld a május" című szerzeménye bejutott a legjobb nyolc közé A DAL 2018. döntőjébe.

Február 24-én a Duna és a Duna World csatornán 20.30-kor kezdődő műsorban a szakmai zsűri négy produkciót juttat majd tovább melyek közül, már a nézők által sms-ben, vagy A DAL applikáción küldött szavazatok döntik el, hogy kié lesz Magyarország legjobb dala, ki képviselheti hazánkat Lisszabonban, az Eurovíziós Dalfesztiválon május 10-én.

Süle Zsolt Veszprém emblematikus alakja. Énekes, dalszerző, szövegíró. A Story bulik, az LGT emlékzenekar koncertjei, a Mozizenekar lemezei, színházi darabokhoz megírt szerzeményei, a zongoradal, valamint az ÉSTE Formáció kompozíciói mind, az ő zenei sokoldalúságát bizonyítják.

Fontos megemlíteni, hogy a „Zöld a május” szövegét és zenéjét is Zsolt szerezte. Legutóbbi szereplése alkalmával a második legmagasabb pontszámmal jutott tovább a döntőbe. Zsolt első alkalommal kapott ekkora nyilvánosságot, ezért érthető, hogy kevesebb potenciális szavazóval számolhat, mint vetélytársai, akik közül többen is országosan ismert, vagy korábban már képernyőre került előadók.

Zsolt veszprémi kultúrát vitt nagyközönség elé a TV képernyőin keresztül.

Veszprémi zenész kollégák, barátok működnek közre az élő adás során. Nagy Gergely gitáros, Ruha Arnold hegedűs, Kulics Ádám dobos kíséri Zsolt dalát. Basszusgitáron Bodnár Péter hangmérnök és producer erősíti a csapatot.

Egy város szurkol Zsoltnak, aki mint korábban nyilatkozta: nem tudok eléggé hálás lenni a rengeteg szavazatért, segítségért, összefogásért, amit, a barátoktól, családtagoktól, művész kollégáktól, a média munkatársaitól, a kézilabda csapattól, a focicsapattól, és a Veszprémiektől kaptam. A zsűri döntése mellett a nézők szavazatainak köszönhetem, hogy ott lehetek február 24-én a A DAL döntőjében.

A hétvégén, szombat este 20.30-tól a Duna Tv és a Duna World csatornáján tovább drukkolhatunk Süle Zsolt daláért az Eurovíziós Dalfesztivál dalversenyében.

Hajrá Zsolt! Hajrá Veszprém!

 
Forrás: Veszprém.hu
(Kép: A Dal 2018)

 
 


Kulturális oldalak, folyóiratok: