Megszépült a könyvtár
2018. március 01. csütörtök, 12:20 Kulturális hírek

Megújult a Március 15. úti könyvtár. Az intézményt szerdán adták át újra a közösségnek.

Nagy változáson ment át az elmúlt hetekben a Március 15. úti könyvtár, ami már több mint harminc éve szolgálja a Haszkovó lakótelepen élőket, az itt működő közösségeket.

Teljesen új bútorokkal szerelték fel a helyiségeket: új polcokat, szekrényeket, fotelokat, asztalokat kapott az intézmény, új műpadlót helyeztek le, átfestették a falakat.

A beruházást részben a Nemzeti Kulturális Alap egy pályázatából, részben a körzet egyéni önkormányzati képviselőinek – dr. Strenner Zoltán és Némethné Károlyi Jolán – képviselői keretéből valósították meg, de nem valósulhatott volna meg az Eötvös Károly Megyei Könyvtár takarékos gazdálkodása nélkül sem – jegyezte meg Pálmann Judit igazgató.

Porga Gyula polgármester elmondta: azért is tartotta fontosnak, hogy jelen legyen a klubkönyvtár újjászületésekor, mert úgy véli, egy város életében nemcsak a többmilliárdos nagyberuházások jelentősek, hanem a költségek terén szerényebb, de a közösségek mindennapi életében legalább annyira jelen lévő fejlesztések is.

A Március 15. utcai könyvtár évtizedek óta nagy szolgálatot tesz a környéken élőknek, az intézmény a kezdetek óta különleges missziót lát el.

 
Forrás: Vehír.hu
(Kép: Domján Attila)

 

 


Kulturális oldalak, folyóiratok: