Ajtók csukódnak és nyílnak a diplomázók számára
2018. július 08. vasárnap, 19:54 Kulturális hírek

A Pannon Egyetem Modern Filológia és Társadalomtudományi Kar diplomaátadó ünnepélyén a jövő nemzedékét szép szavakban gazdag útravalóval búcsúztatták.

Az egyetem aulája izgatott diákokkal telt meg szombat délelőtt. Az izgatottság mértékét nemcsak a közelmúltban sikeresen teljesített záróvizsga fokozta, de a határozott célokat megfogalmazó jövő kialakításának gondolata is.

Az ünnepélyen beszédet mondott – többek között – Porga Gyula polgármester, aki a gratulációk mellett elmondta az ünnepelteknek: azzal, hogy a Pannon Egyetemet választották évekkel ezelőtt, egy gyönyörű várost is kaptak ajándékba.

Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint az áldozatos munka előbb vagy utóbb, de mindig meghozza gyümölcsét. Így lehetséges az, hogy ennyi tanuló, sok fáradt év után, most végre átveheti a munkáért járó elismerést, és kiléphet a – már sokat emlegetett – nagybetűs életbe.

A kar dékánja, Navracsics Judit búcsúbeszédében elmondta: amellett, hogy diplomát adhatnak át az ezt kiérdemlő volt hallgatóknak, külön öröm, hogy a külföldi – de mégis a Pannon Egyetemet választó – egyetemisták egész évben munkájukkal, jelenlétükkel, kisugárzásukkal színesítették az egyetemi város mindennapjait, hiszen a tanároknak is kellenek új impulzusok.

Jó volt látni, hogy a magyar hallgatóság is egyre nyitottabb a külföldi diákok fogadására, segítésére, mondta Navracsics Judit.

Forrás: Vehír.hu
(Kép: Domján Attila)

 

 


Kulturális oldalak, folyóiratok: