Veszprém a legélhetőbb település vidéken
2019. december 22. vasárnap, 00:00 Kulturális hírek

Az Otthon Centrum immár negyedszerre készítette el saját élhetőségi rangsorát a hazai települések között. Az elemzés összeállítása során a szakemberek a 25 ezer főnél népesebb városokat, azok életminőség szempontjából lényeges mutatóit vizsgálták. A rangsort a Várnegyed és a belváros vezeti, míg vidéken Veszprémben és Egerben a legjobb élni.

A felmérés fővárosi eredményeiről szólva Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője elmondta, hogy az élhetőségi listán tavalyhoz képest nincs lényegi elmozdulás, az első hat helyen továbbra is a fővárosi kerületek szerepelnek. A lista élén az I. és az V. kerület áll.

A vidéki települések tekintetében Veszprém és Eger értékei a legjobbak, aminek elsődleges oka, hogy az itt élők jutnak be leghamarabb a munkahelyükre.

A régióközpontok nagyon hasonlóan szerepeltek: Székesfehérvár és Pécs értékétől alig maradt el Győr, Szeged és Debrecen. Egyedül Miskolc mutatója volt kicsit gyengébb.

A megyei jogú városok többsége a középmezőnyben helyezkedik el. A tavalyi felméréshez hasonlóan a megyei jogú városok között idén is Hódmezővásárhely és Érd szerepelt a leggyengébben.

Az emberek a magasabb életminőséget kínáló környezetért hajlandók többet fizetni, ennek következtében az ingatlanárak a jobb körülményeket biztosító városokban magasabbak, és ezekben a városokban a vándorlási mérleg is pozitív – elemezte a felmérés adatait Soóki-Tóth Gábor.


Forrás: Napló-Online.hu
(Kép: Pesthy Márton)

 

 

 


Kulturális oldalak, folyóiratok: