Petőfi Színház: Kezdődik a művészeti munka
2020. május 15. péntek, 22:33 Kulturális hírek

Operett, musical, komédia a Veszprémi Petőfi Színház következő évadában

A 2020/2021-es évadban az Egy csók és más semmi, a Hárman a padon, a Mozart!, A tanítónő és az Ugyanaz hátulról című előadásokat láthatja a közönség a Veszprémi Petőfi Színház nagyszínpadán.

A két hónapos kényszerszünet után újraindul a művészeti munka a Veszprémi Petőfi Színházban, egy héttel ezelőtt és csütörtökön már olvasópróbát tartottak, jelentette be Oberfrank Pál igazgató pénteken. Bár a társulat tagjai az elmúlt időszakot is tevékenyen töltötték – maszkokat, védőruhákat varrtak, Maradj otthon – majd mi megyünk címmel Veszprémbe és a kistérségbe vittek zenés műsort –, mostantól a következő évadra koncentrálnak.

 
Ovádi Péter, Porga Gyula, Oberfrank Pál és Kellerné Egresi Zsuzsanna
a Petőfi Színház jövő évadát ismertető sajtótájékoztatón

Porga Gyula azt mondta, a járványhelyzet próbára tett mindannyiunkat, a város közössége megerősödött, és ebben nagy szerepe volt a Petőfi Színháznak.

A polgármester úgy fogalmazott: megtapasztalhattuk, hogy a művészekre akkor is szükség van, mikor bajban vagyunk, az életünk kizökkent a megszokott kerékvágásból. A segítő szándék mutatkozott meg a maszkok varrásánál – ezt a példát több civil szervezet, vállalkozás követte –, és a műsoroknál, melyet a színészek a veszprémi polgárokhoz vittek.

Ovádi Péter szerint Veszprém és térsége példásan teljesített a járványhelyzetben. Az országgyűlési képviselő is köszönetet mondott a színháznak azért, hogy a térségben élőket is zenés, verses meglepetéssel örvendeztette meg. A szervezők tudták, hogy mindenkihez nem juthatnak el, a gesztus nemes, a jó példát más intézmények is átvették.

Az idei 2019/2020-as évadot még nem zárta le a színház, de arra törekszik, hogy pótolja az elmaradt bérletes és bérletszünetes előadásokat.

A jövő évad műsortervét Oberfrank Pál igazgató és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes ismertette.

A nagyszínpadon Eisemann Mihály–Éri Halász Imre–Békeffi István Egy csók és más semmi című operettje lesz az első bemutató, Lendvai Zoltán rendezésében.

Aldo Nicolai Hárman a padon című komédiáját Deák Krisztina rendezi, a három szerepet Bálint András, Szilágyi Tibor és Oszvald Marika alakítja.

Lévay Szilveszter–Michael Kunze Mozart! című musicaljét Somogyi Szilárd rendezi.

Bródy Sándor A tanítónő című falusi életképét Oberfrank Pál állítja színpadra, többek között Bori Rékát és Szalay Bencét láthatják benne a nézők.

Az évad utolsó előadása egy vígjáték, Michael Frayn a színház világát másként bemutató Ugyanaz hátulról című előadását Funtek Frigyes rendezi.

Kőrösi Csaba Bagaméri, a fagylaltos szerepében lesz látható a jövő évadban
Csukás István Keménykalap és Krumpliorr című mesejátékában

A Latinovits–Bujtor Játékszínben Gyökössy Zsolt A második teríték című színjátéka látható az író rendezésében, Varga Szilvia és Szeles József szereplésével.

A kezed örökké szorítom című darab Csehov és szerelmének levelezése, amit Oberfrank Pál rendez.

Cseh Tamásra emlékeznek Pásztor Márk Frontátvonulás című önálló estjével, Piros Ildikó Abigél titkai – Töredékek az írónő életéből címmel adja elő műsorát.

Lengyel Nagy Anna Élet.történetek.hu: A mi Józsink és Erzsike című igaz történeteiben Lázár Kati és Epres Attila látható.

A legkisebbeknek Hedry Mária–Radványi Balázs Kukamese című zenés mesejátékát, Csukás István Diótörőcske című mesejátékát ajánlják, a Csillaglépő csodaszarvassal folytatódik a Kabóca Bábszínházzal való együttműködés.

A felső tagozatosokat a Keménykalap és krumpliorr című mesejáték és a Dvorák Patka Színház két előadásával várják a színházba.


Forrás: Napló-Online.hu
(Kép: Balogh Ákos)

 

 


Kulturális oldalak, folyóiratok: