Új évadot nyitott a Petőfi Színház
2020. augusztus 25. kedd, 23:08 Kulturális hírek

Pótolta az elmaradt előadásokat és már a következő évadra koncentrál a Petőfi Színház. 

Szédítő tempót diktált az elmúlt hónapokban a Veszprémi Petőfi Színház. A teátrum márciusban zárta be a kapuit a járványhelyzet miatt, amikor pedig nyár elején újra lehetségessé vált előadásokat tartani, azonnal nekiláttak az elmaradt előadások pótlásának.

De ennél is többet tettek: megrendezték az érékzenyítő fesztiváljukat és a tematikus operettfesztiváljukat is, így szinte minden, az előző évre kitűzött vállalásukat teljesítették – nem is beszélve arról, hogy a karantén idején is aktívan dolgoztak mind a kultúra terjesztésében, mind a vírus elleni küzdelem terén.

A hétfői évadnyitó társulati ülésen a múlt nehézségei mellett azonban már inkább a következő évad kihívásai kerültek előtérbe.

Brányi Mária, a fenntartó Veszprém Megyei Jogú Önkormányzat alpolgármestere elismeréssel szólt a színház teljesítményéről. Példamutató munkát végeztek, emelte ki, és a jövő évadra korlátozások nélküli időszakot kívánt, bár utalt arra, hogy az őszi időszak még tartogathat megszorításokat.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a Veszprémi Petőfi Színház a kultúra mellett jelentős értéket is közvetít, néklülözhetetlen a társadalmi szerepvállalása, amelyről minden alkalommal örömmel és büszkén beszél. Fontos számára, hogy a kistelepülések lakóira is gondoltak a nehéz időkben és elvitték hozzájuk a színház feltöltő erejét. Végezetül egy Képviselői Emléklapot nyújtott át a Veszprémi Petőfi Színháznak a pandémia alatt tanúsított kiemelkedő felelősségvállalás és helytállás elismeréseként.

A társulati ülésen különféle díjakat is átadtak. A Veszprémi Petőfi Színház hűségóráját – amely 10 évet meghaladó társulati tagság után kerül adományozásra  Osváth Ibolya fodrász és Nádasy Gábor karbantartó vehette át, illetve „extra” hűségdíjasként Homoki Ilona kapta, aki jelenleg nézőtéri dolgozó, de már 1976-ben a színház munkatársa volt, majd varrodavezetőként ment nyugdíjba. 

A legkiemelkedőbb színészi teljesítményt nyújtó művésznek adható Latinovits-díjat Módri Györgyinek ítélte oda a társulat, a művészeti munkát kiemelkedő módon segítő elismerést, a Medgyaszay-díjat pedig Kósa Tímea kellékes kapta. Az Évad nézője - aki a legtöbb előadást látta a Veszprémi Petőfi Színházban - Villám Attila lett.

 

Forrás: Vehír.hu
(Kép: Kovács Bálint)

 

 


Kulturális oldalak, folyóiratok: