Elbúcsúztatták a nyarat a Dózsavárosban
2020. szeptember 15. kedd, 06:14 Kulturális hírek

A hagyományos nyárbúcsúztató családi nappal ünnepelték az időjárás-előrejelzések szerinti utolsó nyárias hétvégét a Dózsavárosban.

A városrész nagy múltú rendezvényén színpadi programokkal, kézműves asztalokkal és főzőversennyel várták a környékbelieket a Martinovics téren szombat délután, a rendezvény Herczku Ági és a Banda koncertjével zárult.


Hegedűs Barbara alpolgármester, a városrész egyéni önkormányzati képviselője a főzőverseny eredményhirdetésén az együttlét öröméről beszélt. Mint mondta, sokáig bizonytalan volt, hogy egyáltalán megrendezhetik-e a hagyományos nyárbúcsúztatót.

A vírus leginkább a közösségeket viselte meg: hosszú ideig nem tudtunk találkozni a barátainkkal, nem tudott rendesen működni a nyugdíjas klub.

A nehéz idők azonban azt is megmutatták, hogy a dózsavárosban erős a közösség, ezen a szombaton pedig ismét sokan kijöttek a térre, hogy családias légkörben tölthessék a napot.


A főzőversenyt “Lenner Zsolt és a szomszédok” csapata nyerte, akik igazi hagyományos gulyást készítettek finom, telt ízekkel és illatokkal.


Forrás: Vehír.hu
(Kép: Kovács Bálint)
 

 

 


Kulturális oldalak, folyóiratok: