Oktató és szórakoztató központ lesz a húsáruház helyén
2021. február 01. hétfő, 06:15 Kulturális hírek

A belvárosi egykori húsáruház épülete hamarosan új funkciót kap, és a digitális kultúra különböző megoldásainak bemutatását fogja szolgálni fiatalok és idősek számára egyaránt. Ezzel együtt a város bérlakásállománya is bővül.

Porga Gyula polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy a város megvásárolja az egykori húsáruház épületét, ahol az Európa Kulturális Főváros program keretében digitális oktató és szórakoztató központot alakítanak ki.

Fontos kiemelni, hogy ez a fejlesztés nem egyenlő azzal, amit az elmúlt héten jelentettek be, tehát a szikvízparkoló helyén épülő élményközpont mellett egy másik, szintén a digitális megoldásokat felvonultató, ám jelen esetben inkább az oktatásra épülő központ is lesz.

A polgármester videóüzenetebében elmondta, sok olyan tervük van az EKF-ben, amelyek megvalósítását jelenleg a város szűkös infrastrukturális helyzete gátol. Éppen ezért szükséges, hogy bővítsék az ingatlanportfóliót, amelynek a húsáruház épülete az egyik eleme lesz, a költségeket pedig az EKF program biztosítja rá.

A jelenleg üresen álló épületbe olyan központot álmodtak meg, amely segít elmélyülni a digitális kultúrában, a látogatók megismerkedhetnek a legújabb technológiai vívmányokkal.

A bemutató mellett fontos lesz az interaktivitás is, tehát ki is lehet próbálni majd ezeket a XXI. századi megoldásokat.

Porga Gyula kiemelte, hogy a központnak nagy szerepet szánnak az oktatásban is, ezért tematikájának összeállításakor kifejezetten a középiskolások igényeire szabják azt. A fiatal korosztály mellett pedig az idősebb generációnak is egy új lehetőséget szeretnének kínálni, hogy ők is megismerhessék a kor legújabb vívmányait, hogy lépést tudjanak tartani a technológia fejlődésével.

A fejlesztés egyébként kapcsolódik a kormányzat Digitális Jóléti Programjához is, amelynek keretében 6 vidéki városban, köztük Veszprémben épül ilyen oktatási és szórakoztató központ.

Az ingatlan megvásárlásával a város bérlakásállománya is bővül, hiszen az épület felső szintjén 3 lakás is található, amelyek így szintén városi tulajdonba kerülnek.


Forrás: Vehír.hu

 

 


Kulturális oldalak, folyóiratok: