Ünnepélyesen megnyitották a könyvhetet
2022. június 17. péntek, 04:26 Kulturális hírek

Görög Ibolya nyitotta meg a 93. Ünnepi Könyvhetet a veszprémi Kossuth utcán, amely június 18-ig várja a könyvszeretőket.

Tíz faházzal, tizenegy kiállítóval, huszonkét mini könyvbemutatóval és hat könyvismertetővel várják az érdeklődőket a Kossuth utcán. 

Porga Gyula polgármester örömmel beszélt arról, az elmúlt két év nehézsége után mégis egyben maradt a könyvszerető közösség, noha a járvány viharos időszaka próbára tette a legtöbb rendezvényt.


Mint fogalmazott, három szereplő nélkül nem jöhetett volna létre a könyvhét. Egyrészt a Művészetek Háza Veszprémnek jár a köszönet, méghozzá a kifogásolhatatlan szervezésért. Másrészt a könyvkiadóké a hála, harmadrészt pedig a közönségé, vagyis az aktív olvasóké, akik életükben meghatározó az olvasás.


Görög Ibolya

Görög Ibolya protokollszakértő ünnepélyes beszédében először az írásról beszélt. Mint elmondta, néhány könyve ugyan megjelent, mégsem íróként tekint magára, hiszen esetében a szakmájának terjesztéséről van szó.

A könyv s az olvasás ugyanakkor mindig is fontos volt számára, a szakértő beszélt első olvasmány élményeiről, s arról, miként élt egészen kicsiként már a könyvek bűvöletében.


Szót ejtett Veszprém városáról is, mely meglátása szerint méltán lesz hamarosan a kultúra fővárosa, utalva ezzel a lakosság nyitottságára, kultúra iránti elköteleződésére.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Domján Attila


 

 

Kulturális oldalak, folyóiratok: